Tomislav Pelin brani Slavenova vrata na Kantridi

14:28h
0

091030-pelin-mZlatko Dalić nakon Pule je odlučio ukazati povjerenje Tomislavu Pelinu i u ligaškoj utakmici. Tako će po prvi put nakon duljeg vremena prvi vratar Farmaceuta Silvio Rodić u subotu sjesti na klupu, dok će među vratnice stati iskusniji Pelin.

– Pelin je dobro branio protiv Pule i odlučili smo mu pružiti još jednu priliku. Kvalitetan je vratar, isto kao i Rodić. Također bih želio naglasiti da takva odluka nije napad na Rodića – kazao je Dalić.

Pelin je do sad branio samo u Kupu te na prijateljskim utakmicama, ali nema dvojbe da je zaslužio priliku pokazati što zna i može. A pred Farmaceutima je zahtjevno gostovanje na Kantridi, gdje su posljednji put na proljeće poraženi s visokih 6:2.

– Respektiramo Rijeku, njihovu kvalitetu, rezultate i rejting kluba. No, dosta smo se digli u formi i u igri, i očekujem da odigramo kao u Koprivnici, dakle kombinatorno, otvoreno, napadački, i da pokušamo pobijediti – najavio je Dalić.

Naravno, i Riječani imaju svoje planove.

– Moramo pobijediti! Izgubili smo u Kupu u Šibeniku, ali to nije bila prava Rijeka. Slaven Belupo je dobra momčad, očekujem dobru utakmicu, jer se i oni vole nadigravati. No, vjerujem u našu pobjedu – izjavio je branič Rijeke Vedran Turkalj.

Utakmica Rijeke i Slavena Belupa igra se u subotu s početkom u 20,30 sati na stadionu Kantrida, a sudit će Ante Vučemilović iz Osijeka.

Vjerojatni sastavi:

RIJEKA (4-4-2): Mance – Turkalj, Čagalj, Budicin, Tadejević – Štrok, Pamić, Landeka, Fernandez – Đalović, Križman. TRENER: Zoran Vulić.

SLAVEN BELUPO (4-1-3-2): Pelin – Csizmadia, Kokalović, Rogulj, Maras – Nynkeu – Papa, Posavec, Delić – Vojnović, Poredski. TRENER: Zlatko Dalić.