PRVA ŽNL

Tomislav-Radnik u derbi s Osvitom ulazi s drugim trenerom, Smuđ: Očekujem više zalaganja na terenu

Derbi donjeg dijela ljestvice igrat će Prekodravac i Kalinovac. Uz Slogu, najizgledniji su kandidati za posljednje mjesto čime se utakmica u Ždali postavlja kao iznimno važna.

19:00h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Veliki derbi Prve ŽNL odigran protekli vikend mogao bi se pokazati kao veliki korak prema rješenju prvenstva, a uzbuđenja se nastavljaju 21. kolom.

Borac kao poraženi u tome susretu mora do kraja biti neprikosnoven kako bi održao nade za prvim mjestom. Prva prepreka na tome putu bit će Mladost koja će u Imbriovec stići velikom pobjedom nad klubom iz Sv. Ivana Žabna.

Nedjeljni program rano ujutro otvorit će Bratstvo i Lipa. Dijele ih tri mjesta, ali i tri boda što osigurava neizvjesnost ovoga ogleda. Strateg Tomislava Žuljić smatra kako naslov još nije spreman za Drnje sve dok matematički ne odradi svoje. Kako se to ne bi dogodilo, trebat će im bodovi kod Tehnike.

Derbi donjeg dijela ljestvice igrat će Prekodravac i Kalinovac. Uz Slogu, najizgledniji su kandidati za posljednje mjesto čime se utakmica u Ždali postavlja kao iznimno važna.

Tomislav-Radnik vodit će Drago Papa

Jesenski prvak Tomislav-Radnik nije uspio zadržati čelnu poziciju, već je nazadovao na peto mjesto. Popraviti proljetni dojam moći će na domaćem travnjaku protiv neugodnog Osvita. U tu će utakmicu ući bez dugogodišnjeg trenera Siniše Buđe koji je ranije ovoga tjedna podnio ostavku. Klupu će privremeno preuzeti dosadašnji pomoćni trener Drago Papa što je potvrdio klupski predsjednik Tihomir Smuđ.

– Očekujem više zalaganja na terenu. Hoće li to popratiti rezultat, ne znam. Igrali smo vrhunski protiv dobrih ekipa, a štekali protiv onih koje smo trebali lako pobijediti. Igramo toplo-hladno – kazao je Smuđ.

Očigledno, drugi dio sezone ne teče po očekivanjima kluba iz Žabna, a do kraja je ostalo šest kola.

– Minimalno bi nas zadovoljio plasman do petoga mjesta. Pokušat ćemo iduću sezonu bolje odraditi. S obzirom da smo bili prvi, ovo nam je sada lagano razočarenje. Ekipa je ista, još smo se pojačali. Očekivali smo više, ali se nije dogodilo – zaključio je.

U ostalim susretima igrat će Sloga Graničar te Drava Miklinovec.

Prva ŽNL, 21. kolo, subota/nedjelja, 17 sati:

Prekodravac – Kalinovac / subota
Tehnika – Tomislav D
Bratstvo – Lipa / nedjelja, 11 sati
Drava – Miklinovec / 17 sati
Sloga – Graničar L
Borac – Mladost M
Tomislav-Radnik – Osvit