prva žnl

Tomislav-Radnik u velikom derbiju za vrh dočekuje Bratstvo, Buđa: Idemo na tri boda da isperemo gorak okus od prošle nedjelje

Tomislav Drnje posljednjom pobjedom izbio je na sami vrh. Sada će pred svojim navijačima prvu poziciju braniti protiv legradskog Graničara koji se nalazi u sredini.

15:00h
0
ŽNL Tehnika - Tomislav-Radnik
Foto: Mateo Alečković

Nakon otvaranja proljetnoga dijela slijedi 15. kolo Prve ŽNL.


Uvjerljivo najzanimljiviji susret odigrat će se u Svetom Ivanu Žabnu gdje će domaći Tomislav-Radnik ugostiti kunovečko Bratstvo. Radi se o drugom i trećem sastavu prvenstva, pri čemu igrači iz Žabna imaju svega dva boda prednosti.

– Kao i svaku utakmicu idemo na tri boda da isperemo gorak okus od prošle nedjelje kada nismo bili pravi. Nismo bili na razini. Igramo kod kuće i očekujemo tri boda – rekao je trener Tomislav-Radnika Siniša Buđa koji, unatoč sitnim povredama, vjeruje kako će imati sve igrače na raspolaganju.

Njihov prvi međusobni ogled završio je pobjedom Bratstva (3-1), a oba su sastava u drugi dio sezone ušli porazima od Osvita, odnosno Drave.

U prvoj utakmici s Bratstvom smo se kao ekipa tek upoznavali i formirali. Sada se dobro poznajemo i vjerujem kako ćemo odigrati bolju utakmicu – objasnio je Buđa, dodajući kako je momčad lakše motivirati kada se igra protiv nekoga s vrha.

Nk Panonija - Nk Tomislav
Siniša Buđa, trener Tomislav-Radnika // Foto: Ivan Brkić

Nakon ovoga kola, do kraja prvenstva ostat će 11 utakmica. Tomislav-Radnik nalazi se na popisu mogućih osvajača s obzirom na trenutno bodovno stanje.

– Svaku ćemo utakmicu do kraja ići na pobjedu. Teško je prognozirati hoćemo li biti prvi ili peti. Prošlo kolo pokazalo je kako svatko svakoga može pobijediti. Nadamo se kako ćemo zadržati vrh tablice – zaključio je Buđa.

Drnje će vodeću poziciju braniti protiv Graničara

Tomislav Drnje posljednjom pobjedom izbio je na sami vrh. Sada će pred svojim navijačima prvu poziciju braniti protiv legradskog Graničara koji se nalazi u sredini.

Veliku pobjedu nad Bratstvom Osvit će pokušati potvrditi u utakmici s Miklinovcem koji je, također, s uzetim punim plijenom otvorio proljeće.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Posljednji Kalinovac najteže je stradao protekli vikend. Odličnu priliku za uloviti neke bodove i tako produžiti nade za odlaskom sa začelja imat će protiv molvarske Mladosti, 12. sastava lige.

Sloga Koprivnički Ivanec ima svega jedan bod više od Kalinovčana. Nakon poraza od Tehnike dočekat će Lipu koja je prošlo kolo remizirala s Graničarom.

Iznenađujući poraz doživio je Borac od Prekodravca. Time im se Drava Novigrad Podravski približila na četiri boda. Priliku za potpuni će priključak imat će u međusobnom susretu, u Imbriovcu.

U preostalom susretu ovoga kola igrat će Tehnika Prekodravac, deveti i deseti prvoligaš, s time da su oba uzela maksimalni broj bodova protiv Sloge i Borca.

Prva ŽNL, 15. kolo, subota/nedjelja, 15 sati

Tehnika – Prekodravac / subota

Osvit – Miklinove / 10 sati 
Sloga 
– Lipa
BoracDrava NP
Tomislav-RadnikBratstvo
Mladost MolveKalinovac
TomislavGraničar L

čitam...