Ministar podržao Krešimira Papca

Tomislav Tolušić: Suradnja ministarstva i Koprivnice ne postoji, očekujem da će se to promijeniti dolaskom nove gradske vlasti

Koprivnica je lijep grad, ne mogu reći da je nerazvijena, ali može i bolje te kvalitetnije. Uz vodstvo Papca možemo očekivati puno kvalitetniji život i napredovanje grada Koprivnice na cjelokupnoj karti Hrvatske, istaknuo je Tomislav Tolušić.

08:00h
0
Foto: Matija Gudlin

Tomislav Tolušić, ministar poljoprivrede posjetio je u Koprivničko-križevačku županiju te se tom prilikom susreo s Krešimirom Papcem, HDZ-ovim kandidatom za gradonačelnika Koprivnice, pruživši mu svojim dolaskom podršku u drugom krugu lokalnih izbora.

– Veliko mi je zadovoljstvo što sam imao prilike razgovarati s ministrom Tolušićem kojeg iznimno cijenim i držim ga za najomiljenijeg ministra u ovoj Vladi, posebno u našim krajevima. Zbog toga mi je, još jednom ponavljam, izuzetno drago što je pronašao vremena za susret sa mnom – kazao je Krešimir Papac.

Dodao je da su razgovarali o mogućnostima koje se ukazuju iz Fondova EU, a putem ministarstva poljoprivrede te koja mogu doprinijeti razvoju kraja.

Foto: Matija Gudlin

Tomislav Tolušić izrazio je punu potporu Krešimiru Papcu kao kandidatu za gradonačelnika, istaknuvši da zbog svojeg dugogodišnjeg iskustva u vođenju institucija ima velikih potencijala.

– Koprivnica je lijep grad, ne mogu reći da je nerazvijena, ali može i bolje te kvalitetnije. Uz vodstvo Papca možemo očekivati puno kvalitetniji život i napredovanje grada Koprivnice na cjelokupnoj karti Hrvatske – istaknuo je Tomislav Tolušić.

Foto: Matija Gudlin

Krešimir Papac tijekom kampanje upozorava na loš odnos gradskih vlasti sa županijskima te Vladom. Na novinarsko pitanje kako komentira odnos koprivničkih gradskih vlasti s ministarstvom poljoprivrede, Tolušić je rekao sljedeće.

– Kad govorimo o mojem resoru, s Gradom Koprivnicom nije postojala nikakva suradnja. Ali, ne s moje strane. Očito gradska vlast smatra da joj od države ništa ne treba, no smatram da ipak treba. Imam toliko dobrih odnosa s načelnicima i gradonačelnicima iz SDP-a, IDS-a, HNS-a, HDZ-a… Što znači da nije sporna politika nego pojedinac. Ministarstvo pomaže koliko može, ali jedinice lokalne samouprave su te koje nam moraju ukazati na to gdje je potrebna pomoć. Toga do sada u Koprivnici nije bilo i očekujem da će se to promijeniti dolaskom nove vlasti – istaknuo je ministar Tolušić.