Biciklistički spektakl

TOUR OF CROATIA Biciklisti su pojurili iz Osijeka do Koprivnice, evo koji se Hrvati bore za postolje

Napravit će dva kruga oko Koprivnice, a prometnice kojima će prolaziti bit će zatvorene za promet.

11:00h
0
Foto: Matija Gudlin

Tour of Croatia krenuo je u 11 sati iz Osijeka, a među onima koji se bore za što bolji plasman nakon prve etape nalaze se i Hrvati.

Tako će na cilj na koprivničkom Zrinskom trgu što prije nastojati doći osam hrvatskih biciklista, raspoređenih u tri tima.

Najviše ih je u MKT Meridiana Kamen Teamu direktora Vinka Polončića, čak šestorica. To su Deni Baniček, David Jabuka, Emanuel Kišerlovski, Mateo Franković, Josip Rumac i Bruno Maltar. Najzvučnije ime je Emanuel Kišerlovski, brat poznatijeg Roberta Kišerlovskog.

U slovenskom timu Lju Ljubljana Gusto Xaurum vozi Viktor Potočki, a u ADR Adria Mobilu nastupa varaždinac Radoslav Rogina.

Na utrci je i dosad najuspješniji vozač na utrkama Tour of Croatia, talijan Giacomo Nizzolo.

Podsjetimo, biciklisti bi trebali doći na područje Koprivničko-križevačke županije između 15 i 15.30 sati, a kraj prve etape bit će na Zrinskom trgu između 17 i 17.30. Moguće je da će se ta vremena i mijenjati, naime, biciklisti prvi puta prolaze preko Papuka te je teško procijeniti kolika će im tamo biti prosječna brzina.

Napravit će dva kruga oko Koprivnice, a prometnice kojima će prolaziti bit će zatvorene za promet.

Za vrijeme prolaska kroz područje ove policijske uprave natjecatelji će se kretati državnom cestom broj 2, na relaciji Kloštar Podravski – Đurđevac – Virje – Novigrad Podravski – Koprivnica.

U Koprivnici natjecatelji će prolaziti slijedećim ulicama i trgovima:

Zaobilazna cesta – Križevačka cesta – Zagrebačka ulica – Ulica Ante Starčevića – Florijanski trg – Zrinski trg – Trg bana Josipa Jelačića – Trg dr. Tomislava Bardeka – Ulica braće Radića – Bjelovarska cesta.

Građani se upozoravaju da na sigurnoj udaljenosti prate utrku, kako ne bi došlo do sudara ili nesreća.

čitam...