Toyota predstavila FT-1 Concept

23:00h
0
Toyota FT-1 Concept (2014)

Toyota Motor Corporation (TMC) predstavlja “FT-1”; prvu studiju coupe modela koji nam ujedno nagovještava smjer za dizajniranje budućih sportskih automobila iz Toyote.

Toyota FT-1 Concept (2014) interijer
Toyota FT-1 Concept (2014)

FT-1 je sportski coupe dizajniran kao studija, koja predstavlja što se sve može ostvariti ukoliko bi dizajn sportskih automobile pratio želje kupaca željnih iznimnog uzbuđenja. Dizajniran je u timu Calty Design Research, Inc. što je Toyotin dizajnerski centar u SAD. Calty team je kanalizirao svoju strast za sportskim automobilima u vozilo s Toyotinim nasljeđem u sportskog 2000GT, predstavljenog 1967.godine.

FT-1 veliki je uspjeh Calty teama, u dizajniranju ultimativnog sportskog vozila, a team je prošle godine proslavio svoj 40.rođendan.

Izvana FT-1 odiše snagom trkaćeg vozila, naglašene zaobljene linije dodatno privlače pozornost i nagovještavaju iznimne performanse ostvarene idealnom distribucijom težine, uz stražnji pogon te optimalnu aerodinamičnost.

U FT-1 ostvaren je klasičan sportski ‘stajling’ kroz liniju komandne ploče. Prednja i bočna stakla direktno su precrtana sa dizajna originalne 2000GT. Interijer FT-1 kreiran je tako da se vozač fokusira na upravljanje, te iskusi uzbuđenje vožnje. Nizak centar gravitacije i upravljač preuzet iz formule, naglašavaju užitak te povezuju vozača sa sportskim FT-1. Kako bi se osigurala dobra vidljivost u zavojima, stupovi su smješteni daleko, a također je olakšano upravljanje i pregled instrumenata i monitora pozicioniranih iza upravljača, minimizirajući pokrete i poglede vozača prilikom vožnje.

izvor: auto-info.hr