Tradicionalno // Dravske vidre i ove godine rijekom Dravom spuštale se čamcima sve do Aljmaša

14:39h
0
Članovi Dravskih vidri iz Koprivnice s kolegama iz Dravskog vira iz Donjeg Miholjca // Foto: Dravske vidre

“Taj pothvat ima za cilj očuvanje kulturno tradicijskih vrijednosti vezanih za život sa rijekom Dravom, promicanje zaštite okoliša, kao i prirodnog toga rijeke Drave”, istaknuli su iz Dravskih vidri.

Nekoliko članova Dravskih vidri iz Koprivnice s kolegama iz Dravskog vira iz Donjeg Miholjca ni ove godine nisu propustili tradicionalni desetodnevni spust čamcima uz rijeku Dravu pa sve do Aljmaša do ušča rijeke Drave u Dunav.

Članovi Dravskih vidri rijekom Dravom u deset dana prevalili su od 236 kilometara // Foto: Dravske vidreNa spust su krenuli uoči proslave blagdana svete Ane. Iako je od njihove avanture prošlo već dva tjedna, među članovima Dravskih vidri spust je još uvijek glavna tema svih razgovora.

Dionica koju su prešli čamcima dugačka je 236 kilometara. Na tom putu imaju nekoliko stajališta gdje se mogu priključiti i ostali zainteresirani ljubitelji prirode i rijeke Drave.

“Taj pothvat ima za cilj očuvanje kulturno tradicijskih vrijednosti vezanih za život s rijekom Dravom, promicanje zaštite okoliša, kao i prirodnog toka rijeke Drave”, istaknuli su iz Dravskih vidri.

čitam...