Uživanje u prirodi

Tradicionalno planinarsko druženje i kestenijada HPD-a ovog vikenda kod druge barake

- To je prigoda da ugostimo planinare iz raznih gradova koje mi tijekom godine posjećujemo, ali i da napravimo nešto zanimljivo za naše Koprivničance - poručili su iz HPD-a Bilo.

09:16h
0
Kestenijada na Bilogori // Foto: Ana Bajzek
Ilustracija // Foto: Ana Bajzek

Koprivnički planinari, članovi HPD-a Bilo, ove subote 7. listopada pripremaju svoju glavnu godišnju manifestaciju – 25. planinarsku Kestenijadu u Podravini kod planinarske kuće Rudi Jurić, poznatije kao 2. baraka, iznad Subotice Podravske.

Planinarsko druženje slobodno je za sve zainteresirane ljubitelje prirode, nije potrebno biti član planinarskog društva da bi se zabavili s planinarima na Kestenijadi. Okupljanje je od 8.15 sati na željezničkom kolodvoru u Koprivnici. Vlakom se kreće u 8.42 do željezničke postaje Kunovec/Subotica. Odatle će sve avanturiste planinarski vodiči povesti pješice prema Subotici do kontrolne točke 1, a zatim nastavljaju do planinarske kuće Rudi Jurić.

– To je prigoda da ugostimo planinare iz raznih gradova koje mi tijekom godine posjećujemo, ali i da napravimo nešto zanimljivo za naše Koprivničance – poručili su iz HPD-a Bilo.

Ukoliko ne želite putovati vlakom do planinarske kuće možete doći i sami.

– Već su nam se sada najavili gosti, naši prijatelji planinari iz drugih krajeva tako da, sveukupno uz koprivničke planinare i građane Koprivnice na ovoj Kestenijadi očekujemo oko tristotinjak osoba – rekli su organizatori.

Očekuje vas veselo planinarsko druženje uz pečenje kestena i glazbeni sastav, te prigodna planinarska hrana i piće po popularnim cijenama.  

Povratak u Koprivnicu je u popodnevnim satima – ili pješice sve do Koprivnice za što je potrebno oko 3 sata hoda ili pješice do željezničke postaje Subotica-Kunovec pa vlakom u Koprivnicu.

Loading...