ljubav djeci prije svega

Traje Dječji tjedan, križevački mališani će naredna dva dana uživati u natjecanjima, predstavama pa i promatranju neba

Dječji tjedan u Križevcima obiluje aktivnostima namijenjenima djeci Križevaca i okolice.

11:14h
0
Foto: Grad Križevci

Brojni se događaji namijenjeni najmlađim članovima društva odvijaju u Križevcima. U prigorskome gradu, naime, obilježavaju Dječji tjedan. Organizirane su predstave, radionice, pričaonice te projekcija filma Divlji spirit u Kinu Križevci.

Najmlađu će naredna dva dana uživati u zabavi i edukaciji. Tako će u petak u Gradskoj knjižnici Franjo Marković, Dramska skupina Kolibrići izvesti predstavu Kishonove priče.

Subota je rezervirana za sport i natjecanje roditelja i djece pod nazivom Najbolji tim u gradu. Natjecanje koje, iz godine u godinu okuplja sve veći broj timova, namijenjeno je za roditelje i djecu od 3 do 10 godina, a obuhvaća razne discipline kao što su skakanje u vreći ili pucanje na gol.

U 13.30 sati, na paviljonu na Strossmayerovom trgu, održat će se radionica engleskog jezika prema Helen Doron metodi uz voditeljicu Anu Stanišić. Radionica se provodi uz pjesmu i ples. Sudjelovanje je besplatno te je prilagođena za uzrast od 3 do 7
godina.

Križevačka astronomska udruga Perzeidi, ukoliko vremenski uvjeti dozvole, organizira promatranje Venere, Saturna, Jupitera i Mjeseca.

Tjedan će završiti u nedjelju uz radionicu plesa i akrobatike Udruge K.V.A.R.K. te kulinarsku radionicu kuhara Mišela Doskočila.

Tijekom cijelog tjedna Osnovna škola Vladimir Nazor provodi aktivnost Zaboravljene dječje igre, a Gradski muzej Križevci i ovu je godinu pripremio besplatno stručno vodstvo kroz stalni muzejski postav i etno-park kako za djecu, tako i za roditelje.

Program Dječjeg tjedna u Križevcima dostupan je na poveznici
https://krizevci.hr/dogadjanja/djecji-tjedan/

Foto: Grad Križevci
Foto: Grad Križevci
Foto: Grad Križevci
Foto: Grad Križevci
Foto: Grad Križevci
Foto: Grad Križevci
Foto: Grad Križevci