reagiranje

Traktorist koji je iščupao telefonski kabel i ozljedio biciklista tvrdi: Kablovi su prenisko, nije u redu da budem kriv za nesreću, Telekom tvrdi da je kabel standardno postavljen

Išao sam cestom, kao i uvijek. Više puta sam primijetio kablove da su prenisko. Uopće nisam ni shvatio da sam zahvatio taj kabel koji je ozlijedio poznanika iz susjednog sela. Da sam vidio što je bilo, stao bih. Bio sam zbunjen kad su mi došli reći što se dogodilo, kaže Ivica Kovač.

18:30h
0
Ivica Kovač sa silo- kombajnom //Foto: Matija Gudlin

Jučer smo izvijestili o bizarnoj nesreći koja se dogodila oko devet sati, u Kunovcu, naselju u sastavu općine Koprivnički Ivanec u kojoj je traktorist potrgao telefonski kabel koji je ozljedio biciklista. 

Nakon objave, u našu redakciju javio se Ivica Kovač, vozač traktora jer je želio javnost upoznati s tim da je sporni telefonski kabel već dulje vrijeme problem i da inače otežava prometovanje za poljoprivredna vozila.

– Išao sam cestom, kao i uvijek. Više puta sam primijetio kablove da su prenisko. Uopće nisam ni shvatio da sam zahvatio taj kabel koji je ozlijedio poznanika iz susjednog sela. Da sam vidio što je bilo, stao bih. Bio sam zbunjen kad su mi došli reći što se dogodilo. Nisam kriv zato što su ti kablovi po više ulica prenisko. Vječito pazim dok prolazim ali eto, ovaj put se dogodilo zlo. Smatram da nije u redu da budem kriv za nesreću i za nju odgovaram jer nije moja krivica. Sva sreća da je susjed lakše ozlijeđen jer je ionako već dosta bolestan i žao mi je da se ovo dogodilo – objasnio je Ivica Kovač.

Obitelj  kuće na kojoj se nalazi spomenuti kabel potvrdila nam je događaj te su nam rekli da se kabel omotao biciklisti oko vrata u tom trenutku dok je puknuo.

Sporni kabel // Foto: Matija Gudlin

Isto tako, rekli su nam i da su službenici iz Hrvatskog Telekoma u popodnevnim satima došli popraviti kvar, ali i da su kabel na kraju podigli.

– Čuli smo jauk i vidjeli što se susjedu dogodilo. Dobro se u tom trenutku susjed i snašao. Uspio je ne pasti s bicikla već stati na noge i odmotati kabel. Strašno je bilo vidjeti kako mu je kabel omotan oko vrata, no srećom da je samo lakše ozlijeđen. Činjenica je da su kablovi u velikom dijelu mjesta prenisko – rekli su nam.

Još jedan kabel koji je prenisko nalazi se u Ulici kralja Tomislava // Foto: Matija Gudlin

Poslali smo i upit u Hrvatski Telekom. Rekli su nam da su njihovi službenici u najkraćem mogućem roku izašli na teren popraviti nastalu štetu.

– Kabel je bio, kao i uvijek, standardno postavljen. Očito da je vozilo ipak bilo pevisoko pa je, eto, zakačilo taj telefonski kabel. Također, nismo pronašli da smo iz tog kraja zaprimali bilo kakve pritužbe koje bi se odnosile na prenisko postavljene kablove – odgovorio nam je Andrej Vujić iz Odjela korporativnih komunikacija spomenute tvrtke.

 

čitam...