Traži se ocjena ustavnosti zakona o porezu na dohodak

16:18h
0
ilustracija

Odlukom Gradskoga vijeća Grad Koprivnica se pridružuje inicijativi Udruge gradova kojom će od Ustavnog suda zatražiti pokretanje postupka za ocjenu ustavnosti izmjena i dopuna Zakona o porezu na dohodak. Naime, povećanjem neoporezivog dijela plaća lokalnoj su samoupravi sredinom godine smanjeni prihodi za 25 do 30%, podsjetio je gradonačelnik Zvonimir Mršić rekavši da će eventualna pozitivna odluka Ustavnog suda označiti vrlo značajnu promjenu u državi.

MARKETING EPODRAVINA.HR

– Jer više nikada u budućnosti ni jedna Vlada, niti jedan Sabor neće moći ograničavati sredstva lokalnoj samoupravi na koja ona ima pravo ili određivati na koji način će lokalna samouprava trošiti taj novac, kazao je Z. Mršić.

Promjenom Zakona, lokalna je samouprava ostala bez značajnog dijela svojih prihoda koji u Koprivnici dosežu milijun kuna mjesečno, rekao je Mršić podsjetivši da je tako ograničeno ustavno pravo građana na samoupravu. Stoga će Ustavni sud svojom odlukom definirati princip za provođenje ustavnog prava građana na lokalnu samoupravu, zaključio je Mršić.

tekst: Radio Koprivnica

 

 

čitam...