Darko Sobota (HDZ) u Đurđevcu

‘Tražit ćemo pravilnu raspodjelu rente za eksploataciju mineralnih sirovina’

14:00h
0
Darko Sobota danas je posjetio đurđevačku tržnicu // Foto: Matija Gudlin

Prvenstveno mislim na pravilnu i transparentnu raspodjelu rente za eksploataciju mineralnih sirovina na čemu i punimo proračune ovoga kraja. Nismo zadovoljni s ovom raspodjelom kojom je Vlada uzela najveći dio, a jedinicama lokalne samouprave ostavila 10 posto – objasnio je Sobota.

Dožupan Darko Sobota (HDZ), peti na listi Domoljubne koalicije za drugu izbornu jedinicu te Damir Felak, potpredsjednik koprivničko-križevačkog HDZ-a  koji je 13. na listi, zajedno s volonterima stranke, u četvrtak su obišli đurđevačku tržnicu.

Uz krafne i ležernom razgovoru s građanima predstavljali su program Domoljubne koalicije.

– Planovi za Đurđevac jednaki su su kao i za sve jedinice lokalne samouprave. To je prije svega nastavak razvoja infrastrukture na području grada i prigradskih naselja s naglaskom na obnovu cesta – rekao je Sobota.

Osim planova na području infrastrukture, istaknuo je da se nastavljaju i projekti u području školstva, a to je prije svega proširenje srednjoškolskog centra.

Sobota je istaknuo da će se u Saboru i resornim ministarstvima posebno boriti za svih sedam jedinica lokalne samouprave koje gravitiraju prema gradu.

– Prvenstveno mislim na pravilnu i transparentnu raspodjelu rente za eksploataciju mineralnih sirovina na čemu i punimo proračune ovoga kraja. Nismo zadovoljni s ovom raspodjelom kojom je Vlada uzela najveći dio, a jedinicama lokalne samouprave ostavila 10 posto – objasnio je Sobota.

Rekao je da će tražiti da se taj dio vrati tamo gdje pripada te zaključio da se općine neće ukidati već će ostati u postojećem sastavu jer su, kako kaže, napretkom opravdale svoje postojanje.

čitam...