22.3 C
Koprivnica
Petak, 24. ožujka 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Doza nadahnuća

Trebali bismo biti više kao djeca
T

Biti dijete ne znači biti djetinjast. Znači biti jednostavan, otvoren, radostan, iskren. Dijete ne traži razloge ne pita što će time dobiti ili izgubiti ono jednostavno ima povjerenja u život, povjerenja u ljude.

Ne propustite

Trebali bismo biti više kao djeca…

Na putovanju uvijek otkriješ nešto o sebi, tako sam ja otkrila kako uživati družeći se s djetetom i nisam ni znala da smo ja i moje dijete toliko slični. Druženje s njim je potpuno novi svijet, sve mora biti interesantno, zabavno, sve mora biti igra.

Tako smo mi smišljali svoje igre, on je sve pamtio i bilježio, skupljali smo papirnate čaše, snimali umjetničke fotografije, izmišljali priče, dogovarali se, kritizirali, hvalili, vraćali izgubljene novce, pomagali starijima, darivali performere… Iskrenost i spontanost je uvijek prisutna kod djece… Uglavnom, čista uživancija bez politike, problema, briga, tračeva, a mi mislimo da bismo izgubili nešto, ili da bismo nešto propustili, ili bi nas drugi shvaćali neozbiljno, ali ne bi…

Ništa ne bismo izgubili ako ne bismo bili u toku s društveno-političnom situacijom u zemlji, ništa ne bismo izgubili ako bi nas susjed čudno gledao, a toliko toga bismo dobili.
Negdje se putem, odrastajući, izgubimo i prestajemo biti djeca te nastojimo biti dio cjeline. Pripadnost i prihvaćanje nam je puno bitnije od nas samih, nastojeći udovoljiti drugima zaboravimo na sebe. Nastojimo usvojiti niz nametnutih normi, ne iskakati iz mase. Prestajemo slušati sebe i slušamo sve ostale. Pripadnost državi, narodu, organizaciji, crkvi oduzima dio nas namećući nam svoja pravila. Postajemo licemjerni, proračunati, koristoljubivi, otuđeni, pohlepni i nesretni, zatvoreni u svoj dobro poznati prostor u kojem se osjećamo sigurno.

Biti dijete ne znači biti djetinjast. Znači biti jednostavan, otvoren, radostan, iskren. Dijete ne traži razloge ne pita što će time dobiti ili izgubiti ono jednostavno ima povjerenja u život, povjerenja u ljude. Što dijete doživljava u sebi, ono to izražava prema van. Što je čovjek manje dijete to je manje istine i radosti u njemu.

Biti iskren i bezbrižan kao dijete je veliki dar. Ustvari, to je život.

Oslobodite svoj potpuni potencijal
MEDITIRAJMO ZAJEDNO
Energetske vježbe, meditacija, vježbe disanja i vođene meditacije.
Svakog utorka i četvrtka u 20 sati, Oružanska 23, Koprivnica
Informacije i prijave na  mob. 099 194 2378
Ostale mogućnosti individualne konzultacije (tehnike i metode za brži osobni rast) kao i meditacije prilagođene samo vama.   

Kristi Blažek, promotor života

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

Znatno poskupljenje

Šok! Cijena omiljene ljetne poslastice ‘otišla u nebo’, ne morate više na more da biste kuglicu sladoleda platili 1,50 euro, to možete napraviti u...

Proljeće je počelo, a s njime je došla i želja za omiljenim slatkim grijehom. Sladoledom! Vole ga svi, verzija...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti