Treća Šparna hiža gotova do kraja kolovoza

11:10h
0
Šparna hiža // Foto: www.koprivnica.hr

Agencija za društveno poticanju stanogradnju obavijestila je kupce stanova i ostale zainteresirane da je predviđeni rok završetka izgradnje treće Šparne hiže 30. kolovoz 2014. godine. Nakon toga obaviti će se tehnički pregled zgrade i ishoditi uporabna dozvola, a po njenom dobivanju kupcima će biti predani stanovi na korištenje.


Ugovoreni rok završetka radova bio je 17. travnja 2014. godine, ali je on pomaknut na gore spomenuti.

Neki od uzroka kašnjenja su objektivne okolnosti koje se nisu mogle u potpunosti predvidjeti, niti se moglo na njih utjecati kao na primjer ekstremni vremenski uvjeti s povećanim količinama kiša i jakih vjetrova, promijenjeni uvjeti na tržištu nabave roba i usluga što je sve zajedno usporilo predviđenu dinamiku izvođenja radova.

Drugi dio su uzroci subjektivne naravi koji su vezani isključivo uz izvođača, a mogu se iskazati kao njihova nepripremljenost da se s radovima krene punom dinamikom na samom početku izgradnje objekta, što se u kasnijim fazama izgradnje nije više uspijevalo nadoknaditi. Uz tu početnu, sporu dinamiku izvođenja, isto se ponavljalo i u kasnijem periodu, gdje je nedovoljna i nepravovremena angažiranost radne snage i opreme uzrokovala dodatno kašnjenje. Nedovoljan broj kvalificirane radne snage i njihova slaba motiviranost imale su također za posljedicu usporavanje dinamike izvođenja.

Ugovorom o građenju s izvođačem predviđene su spomenute okolnosti i njihove posljedice pa će postupiti po odredbama Ugovora.

Izvor: www.koprivnica.hr 

čitam...