Treća šparna hiža gotova kroz dva mjeseca

10:38h
0
Foto: www.apos-koprivnica.hr

Izgradnja treće ‘šparne hiže’ u Koprivnici kasni. Rokovi su više puta pomicani, a prema posljednjem planu ona bi trebala biti gotova za oko dva mjeseca. Radove izvode dvije osječke tvrtke, izabrane na javnom natječaju.

– Na žalost izvođači su imali određenih poteškoća i radovi zbog toga kasne, no sad su se bacili u modus da rade i vikendima i očekujemo da ćemo kroz dva mjeseca imati gotove radove – rekao je zamjenik gradonačelnice Mišel Jakšić.

Zgrada će imati 24 stana te, za razliku od prve dvije, u prizemlju poslovne prostore. A kao i prethodne, i ova ‘šparna hiža’ je projektirana kao niskoenergetska zgrada. Što se pak tiče škole u Podolicama, zamjenik gradonačelnice Jakšić kaže da će njezina izgradnja početi iduće godine. Podsjetio je da je lani s Ministarstvom obrazovanja Grad potpisao ugovor o javno-privatnom partnerstvu.

– Trenutno je u tijeku izrada svih troškovnika i komparatora da bi se do kraja godine moglo ići u javni natječaj i druge godine će ići radovi. Da li će sve biti gotovo do druge jeseni to ne znam, ali radovi bi trebali druge godine svakako početi – izvijestio je M. Jakšić.

Prema sporazumu koji je ministar Željko Jovanović krajem prošle godine potpisao s gradonačelnicom Vesnom Želježnjak, u Koprivnici je predviđena izgradnja škole s dvoranom i vanjskim terenima na Podolicama, a polazilo bi ju 560 učenika. Dogovoreni su tada još neki projekti u školstvu, s tim da bi Ministarstvo platilo 55% njihove cijene, a ostatak lokalna uprava.

Izvor: www.radio-koprivnica.hr 

čitam...
Loading...