DOBRE VIJESTI ZA RODITELJE

Treće i svako sljedeće dijete iz iste obitelji imat će besplatan dječji vrtić ili čuvanje kod dadilje

U gradskom proračunu za navedene mjere osigurano je dodatnih 200 tisuća kuna koje će prema najavama moći ostvariti 40-ak djece u odnosu na dosadašnjih šestero.

12:49h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Na sjednici gradskog Vijeća izmijenjena je Odluka o socijalnoj skrbi Grad Koprivnice kojom se naglašava važnost pomaganja obiteljima s troje i više djece. Izmijene su planirane u području sufinanciranja troškova programa u ustanovama predškolskog odgoja i obrazovanja kao i u obrtima za čuvanje djece.


Po novom će tako roditelji s troje i više djece imati pravo na podmirenje 100% troškova. Dijete iz iste obitelji ostvarit će pravo na besplatan dječji vrtić ili obrt za čuvanje djece i to bez obzira gdje se ostala djeca nalaze, važno je jedino da su u redovnom odgojno-obrazovnom sustavu (osnovna škola, srednja škola, fakultet).

U gradskom proračunu za navedene mjere osigurano je dodatnih 200 tisuća kuna koje će prema najavama moći ostvariti 40-ak djece u odnosu na dosadašnjih šestero. Ukupan planirani iznos s dodatnim mjerama iznosi 700 tisuća kuna.

 

čitam...