Treći međunarodni festival folklora „Iz bakine škrinje“

16:01h
0

090716-folklor1-mNakon Koprivnice i Đurđevca, domaćin Međunarodnog festivala folklora „Iz bakine škrinje” bio je Novigrad Podravski. Festival je održan pred prepunim gledalištem nove sportske dvorane, koja je tom prilikom i svečano otvorena.

Nakon mimohoda od središta mjesta do dvorane, službenoga dijela i otvaranja programa hrvatskom himnom te nekoliko prigodnih pjesama mješovitog pjevačkog zbora KUD-a Ivan vitez Trnski iz Novigrada, izvođači su održali vrlo zanimljiv i bogat program.

090716-folklor6-mNjegovoj zanimljivosti pridonijeli su narodni običaji najrazličitijih krajeva svijeta, koji su prikazali članovi folklorne grupe Spandan iz Indije, grupa Ug-shig koja je doputovala iz Kizila, glavnog grada Tuve, republike u okviru Ruske federacije te folklorna etno grupa Boa nova koja je doputovala s Madeire iz Portugala. Običaje podravskoga kraja, predstavili su pak članovi đurđevačkoga KUD-a Petar Preradović.

Izvođači će prilikom posjeta našoj zemlji nastupiti i u Čakovcu te Donjoj Dubravi, dok će posjetu završiti nastupom u središtu Koprivnice, koji će se održati u subotu, 18. srpnja s početkom u 20 sati na kojem će im se pridružiti i domaćini festivala KUD Koprivnica.

čitam...