PRVA ŽNL

Trener Pakasin rezimirao jesen Mladosti iz Sigeca i otkrio tko je napustio klub: Pred nama je težak zadatak

Iako, kazao je, nisu osvojili bodove ondje gdje su trebali, uzeli su ih od jačih ekipa.

11:00h
0
Foto: Ivan Balija
Ilustracija // Foto: Ivan Balija

Mladost Sigetec u lipnju je zasluženo, dominantnim predstavama osvojila Drugu ŽNL. Vrhunska sezona odvela ih je u viši rang, Prvu ŽNL, u kojemu nakon jesenskog dijela drže 11. poziciju. U 13 odigranih kola osvojili su jednako toliko bodova, uz 11 postignutih i 25 primljenih pogodaka.

– Dosta smo loše ušli u sezonu. Nismo se adekvatno pojačali, a jako se osjetio nedostatak Starčevića i Jozića koji se još nije oporavio od ozljede. Ciljali smo 15 bodova, skupili smo 13. Malo razočarenje, ali kad ukupno pogledamo, ipak je velika razlika između Prve i Druge ŽNL. Ekipe su puno kvalitetnije, uigranije i više se trenira. Naš je problem manjak treninga posljednjih pet godina, što se sad jako osjeti na terenu. Kad dodamo naše neiskustvo, pa čak i kvalitetu, a došle su i ozljede te kartoni, moramo biti zadovoljni osvojenim bodovima – smatra trener Božidar Pakasin.

Iako, nastavio je, nisu osvojili bodove ondje gdje su trebali, uzeli su ih od jačih ekipa. Ističe se, naravno, 9. kolo kada je s 2-1 u Sigecu palo kunovečko Bratstvo.

– Jako smo dobro igrali, stajali blizu njihovih igrača i uz dosta sreće došli do tri važna boda – priča Pakasin.

Potvrdio je kako je klub napustio Antonio HegedS druge strane, pojačanja još nisu stigla, no razgovori s dva moguća upravo su u tijeku.

– Imamo samo jedan cilj, a to je ostanak u Prvoj ŽNL. Znamo da je pred nama težak zadatak, ali uz dobro treniranje, pojačanja, malo više ozbiljnosti i sreće vjerujemo da ćemo ga ostvariti – zaključio je Pakasin.