HT PRVA LIGA

Trener Stipić pred Hajduk: Ne želim kukati, ali za mene je ova sezona već neregularna

Farmaceuti su šesti. U deset odigranih susreta osvojili su 11 bodova. Splićani se, pak, nalaze na poziciji ispod, imaju utakmicu manje, ali jednak broj bodova.

18:30h
0
Foto: Ivan Balija
Ilustracija // Foto: Ivan Balija

Samo je jednom Hajduk s posljednjih šest gostovanja na Gradskom stadionu Ivan Kušek Apaš kući išao s tri boda. Očigledno, Splićanima Koprivnica ne leži. U sklopu 12. kola HT Prve lige sutra će, 17.05 sati, ponovno doći odmjeriti snage. Nažalost, odluka o zatvaranju vrata za navijače i dalje je na snazi.


– Tradicija je dio prošlosti. Od nje se ne živi i nije garancija za budućnost. U Koprivnici smo uvijek favoriti, bez obzira tko je protivnik. Uvijek se u našoj kući osjećamo dovoljno jaki, stabilni i spremni za svaki izazov. U subotu ćemo učiniti sve da to i dokažemo – kazao je trener Tomislav Stipić u najavi za službene klupske stranice.

Podsjetimo, prvo koronavirus pa onda i reprezentativna pauza stvorili su tri tjedna dugu pauzu od posljednje utakmice Farmaceuta. U međuvremenu su, podsjetimo, nadigrali Sesvete, hrvatskog drugoligaša. Stipić s takvom situacijom baš i nije zadovoljan.

– Još jedan u nizu prekida ove sezone zbog COVID-19 virusa je potvrda više da je ovo prvenstvo, po meni, dobilo pečat na kojem piše neregularno. Ne samo mi, svi se klubovi u nogometu nalaze u nenormalnoj situaciji, s nejasnim kriterijima i neodrživim planovima. Ne želim kukati, ali za mene je ova sezona već sada neregularna. Dečki se vraćaju kao domine kockice, jedan za drugim u trening. Pokušavamo ih uklopiti, obradovati, oraspoložiti, ujediniti i naravno mentalno i fizički pripremiti za subotu – izjavio je.

Tomislav Stipić // Foto: Ivan Brkić Brka / Nk Slaven Belupo

Farmaceuti su šesti. U deset odigranih susreta osvojili su 11 bodova. Splićani se, pak, nalaze na poziciji ispod, imaju utakmicu manje, ali jednak broj bodova.

– Mi ćemo se kao krpelj uhvatiti za Hajduk i nećemo popuštati. Teška je utakmica pred nama jer se teško pripremiti za Splićane. Sve što rade prema naprijed temelje na individualnosti i spontanosti igrača. Idu na energiju i silu i zato ćemo za ostvarenje našeg konačnog cilja morati tijekom svih 90 minuta pobjeđivati u duelima jedan na jedan – najavio je Stipić.

– Atmosfera u svlačionici je pozitivna, ali i podijeljena. S jedne strane neizvjesnost, a na drugoj znatiželja. Neizvjesnost jer smo prekinuti u vrijeme kada smo pružali dobre igre, a znatiželja jer nas zanima kako ćemo naše snage prenijeti na teren. Veselimo se suboti, čekamo utakmicu puni samopouzdanja i vjere. Bit će svega jer su naše utakmice s Hajdukom uvijek bile specifične i zanimljive – dodao je trener.

HT Prva liga, 12. kolo, subota 21. studenog, 17.05 sati, Gradski stadion Ivan Kušek Apaš:

Slaven Belupo – Hajduk Split

čitam...