Trening u Crnoj Gori u ”ledenoj dvorani”

22:31h
0

091218-podgorica-mRukometašice Podravke Vegete prvog dana boravka u Crnoj Gori odmah nakon dolaska u Podgoricu održale su trening uoči subotnjeg susreta Regionalne lige s Budućnosti T-Mobile, koji u dvorani Morača počinje u 15 sati.

Iako su u zagrebačkoj zračnoj luci na trenutak odgodili čekiranje za let u Podgoricu zbog olujnog nevremena, kiše i snijega, to je trajalo tek kratko vrijeme. Zrakoplov se bez smetnji i prognozama usprkos, spustio u Podgoricu po sunačnu vremenu i temperaturi +2. Za nas proljeće, a domaćinima zima!

Podravka Vegeta smještena je u hotelu Crna Gora, drugi puta zaredom, a prvi trening održan je na 15 minuta vožnje autobusom udaljenoj dvorani, Sportskom centru Rex, također drugi puta zaredom. Samo, što je prvi puta bila paklena vrućina, a sada sibirska zima. Dvorana, naime, nema grijanje, pa je trening od sat i 15 minuta održan u doista zimskim uvjetima. Nije daleko od istine da je toplije bilo vani nego u dvorani. Tko u takvim uvjetima nije uhvatio prehladu, propustio je povijesnu priliku, našalili smo se.

Utakmica s Budućnosti bit će vjerojatno ravnopravna, vjerojatno s određenom prednošću domaćina, jer sastaju se dvije podjednake ekipe, ali Budućnost s nijansom veće kvalitete.

U nedjelje će se igrati u Pljevljama. Putovat će se autobusom najamanje tri sata, a bude li lošeg vremena i ako ceste ne budu valjano održavane, kaže vozač autobusa, tada bi se, uz usputni ručak, vožnja mogla protegnuti i na pet sati. No, uvjeti za igru u Pljevljima, informirani smo, sjajni su, grad ima krasnu, ugodnu i toplu dvoranu.

Te dvije utakmice Regionalne lige dobro će doći u pripremama za Ligu prvakinja, a i za učvršćivanje mjesta u vrhu tog natjecanja. Najnovija je vijest da je ljubljanski Krim Mercator ”posložio” svoje redove, izabrao novo rukovodstvo i usprkos financijskoj krizi odlučio igrati u svim natjecanjima, pa tako će nastaviti i igranje u Regionalnoj ligi, gdje je dosad odigrao samo tri utakmice.

U sklopu svoje ”revitalizacije” Krim Mercator će doći u utorak 29. prosinca u Poreč i odigrati trening utakmisu s Podravkom Vegetom po sustavu 3×20 minuta. Klubu je jasno da ne može ”prosipati” svoju ne tako dugu tradiciju, ali ipak tradiciju i sa stalnim mjestom u europskom vrhu. Ne liči li sve to pomalo i na Podravkinu situaciju?

čitam...