Podravka u Ligi prvakinja

Trešnjevka je ‘pala’, Mrđen u nedjelju protiv Thüringera želi pobjedu

17:47h
0
Koprivničke rukometašice u nedjelju očekuje vrlo težak ispit u Ligi prvakinja // Foto: Robert Šoštarić
Koprivničke rukometašice u nedjelju očekuje vrlo težak ispit u Ligi prvakinja // Foto: Robert Šoštarić

Drugo kolo Lige prvakinja, koje se igra u nedjelju u dvorani koprivničke gimnazije s početkom u 17.25 sati, u Koprivnicu dovodi veliki njemački Thüringer, ekipu od koje su Podravkašice prošle sezone u dva navrata stradavale.

Rukometašice Podravke Vegete u šestom su kolu Prvenstva Hrvatske, unatoč solidnom otporu domaćina, svladale ekipu Trešnjevke (27:22) te ostale uvjerljivo vodeće u ligi sa stopostotnim učinkom.


Bila je to uvertira za ono pravo što tek slijedi. Drugo kolo Lige prvakinja, koje se igra u nedjelju u dvorani koprivničke gimnazije s početkom u 17.25 sati, u Koprivnicu dovodi veliki njemački Thüringer, ekipu od koje su Podravkašice prošle sezone u dva navrata stradavale.

Trener Goran Mrđen ističe da utakmicu protiv Njemica žele dobiti kako god.

– Rekao sam i prošle godine, ponovit ću i sad, radije bih da igramo dvaput s Vardarom, nego jednom s Thüringerom. To je jednako kao da igrate nogomet protiv Nijemaca. Svi trče i svi znaju. Nitko ništa ne prepušta slučaju. Imaju 12 strankinja, no svaka od njih još je veća Njemica nego svaka prava Njemica. U obrani su uvijek na granici grubosti. Moramo paziti da ne dobivamo lagane golove i onda se nadigravamo na postavljenu obranu, gdje prošle godine nismo imali većih problema – rekao je strateg kokica.

– Očekujem da u utakmici protiv Thüringera što manje griješimo, s obzirom na to da smo prošle sezone imali neugodno gostovanje kod njih, i mislim da im sad za to moramo vratiti. Olakšanje je igrati na domaćem terenu jer imamo podršku naše publike, a time i još veću motivaciju. Bitno je da igramo kao ekipa, ostavimo dobar dojam i steknemo sigurnost i samopouzdanje za nastavak sezone – rekla je Ekaterina Nemaškalo, na što se nadovezala njezina suigračica Lana Franković.

– Jako puno trče i ako spriječimo njihove kontre i polukontre mislim da se možemo nositi s njima. Nemaju neke posebne akcije šest na šest, ali imaju izrazito brza krila i odlične golmanice – prokomentirala je igru Njemica Podravkina vanjska igračica.

Ulaz je slobodan uz predočenje ulaznica koje se mogu podići od srijede na recepciji Podravke, u Pivnici Kraluš i Hotelu Podravini te u klupskim prostorijama.

čitam...