Štrfiček i Dangubić izlažu u Križevcima

11:36h
0

091002_df-mNakon Zagreba gdje su predstavljene u galeriji Mirka Viriusa, slike Zlatka Štrfičeka i skulpture Zvonka Dangubića izložene su i Likovnoj galeriji Muzeja grada Križevaca. Svečano otvorenje priređeno je u utorak navečer, a privuklo je brojne ljubitelje naivne umjetnosti i prijatelje autora među kojima su bili i gradonačelnik Križevaca Branko Hrg i načelnik općine Hlebine Hrvoje Gaži.

Izložbu je otvorio koprivničko-križevački župan Darko Koren izrazivši zadovoljstvo što se dva vrsna umjetnika koje osobno cijeni predstavljaju križevačkoj javnosti i što se i na ovaj način učvršćuju spone između gradova i stanovnika županije. Svečano otvaranje izložbe radova članova Podravkine likovne sekcije Podravka 72, svojim stihovima i pjesmama o Podravini obogatili su Ivan Picer i Vjekoslav Lukanec.

Na izložbi se Zlatko Štrfiček predstavlja sa 41 slikom nastalom u 40 godina njegovog plodnog djelovanja, a Zvonko Dangubić izlaže 14 skulptura izrađenih u drvu. Izložbu, koju je postavio Zoran Homen prati katalog s predgovorom profesora Stanka Špoljarića.