Popusti povodom Dana grada

Trgovci se žale da ne mogu sudjelovati u Bijeloj noći, Udruženje obrtnika ih demantira: Samo se trebaju prijaviti, nemamo posebne kriterije

Kako bismo razjasnili kako se biraju sudionici Bijele noći i je li moguće da neki ne mogu sudjelovati, raspitali smo se u Gradskoj upravi i Udruženju obrtnika Koprivnica.

14:00h
0
Ilustracija // Foto: ingimage

Bijela noć već je poznato događanje povodom Dana grada Koprivnice u kojoj brojni trgovci i obrtnici nude građanima prigodne popuste. No, nekoliko koprivničkih djelatnika požalilo nam se da bi željeli sudjelovati, ali nisu dobili poziv za to.

Kako bismo razjasnili kako se biraju sudionici Bijele noći i je li moguće da neki ne mogu sudjelovati, raspitali smo se u Gradskoj upravi i Udruženju obrtnika Koprivnica. Iz Grada kažu da Udruženje obrtnika njima dostavlja popis sudionika te da nije u interesu ikoga ograničiti u sudjelovanju.

– Ideja Bijele noći nije ograničiti obrtnike i poduzetnike u njihovom izlasku u susret našim građanima davanjem prigodnih popusta ili drugih aktivnosti, nego povećati vidljivost i prenijeti informaciju javnosti. Koristimo priliku da pozovem obrtnike i poduzetnike da se pridruže ovogodišnjoj aktivnosti, a za buduće godine da se jave Udruženju obrtnika Koprivnica koje će ih, uvjeren sam, s veseljem staviti na popis sudionika kao što to čini već niz godina – kažu iz Ureda gradonačelnika.

Ilustracija // Ingimage

Slično kažu i iz Udruženja obrtnika. Tvrde da je samo potrebno prijaviti se na vrijeme, a da su pozivi za prijavu na Bijelu noć jasno istaknuti, čak i ako neki ne dobiju pozive na e-mail adrese.

– Na samu akciju, koja je većini građana, obrtnika i poduzetnika općepoznata, potencijalni sudionici javljaju se samostalno, ukoliko im to omogućava njihova djelatnost. I nama kao obrtničkoj asocijaciji i gradskoj upravi je u interesu da sudionika bude što više tako da nema osnove za nikakvim posebnim kriterijima niti smo ih primjenjivali. Jedini kriterij je da ponuda sadrži popuste i posebne akcije i eventualno duže radno vrijeme i da prijava bude dostavljena na vrijeme. Svih ovih godina nitko nije bio odbijen ali rokovi se moraju poštivati zbog oglašavanja – napominju iz Udruženja obrtnika.

Obavijesti za prijavu i prijavnica, kako kažu, svake su godine istaknute na njihovoj internetskoj stranici, a svi čije adrese imaju su obaviješteni i e-mailom.

– Ove godine smo javni poziv postavili 4. listopada na našoj web stranici te ga ponovili 15. listopada na našoj Facebook stranici. Putem svih dostavljenih nam e-mail adresa, pozvali smo sve prošlogodišnje sudionike te putem našeg sustava e-mail liste šaljemo obavijest svim obrtnicima koji imaju aktivni e-mail. Isto tako, obavijest i isprintane prijavnice postavljamo na našoj Oglasnoj ploči u Domu obrtnika gdje su si sudionici mogli slobodno uzeti spomenuti dokument – ističu iz Udruženja obrtnika te dodaju da je ove godine bilo potrebno prijaviti se do 24. listopada kako bi se na vrijeme mogli izraditi plakati i ostali materijali.

– S obzirom na to da su plakati već izrađeni i u većini dostavljeni ovogodišnjim sudionicima akcije Bijela noć, sve još zainteresirane poduzetnike i obrtnike molimo da na Dan grada postave odgovarajuću obavijest na svoja vrata trgovine koristeći neki svoj primjer ili „predložak plakata“ koji ćemo danas objaviti na našoj web stranici. Ovim putem, molimo sve potencijalne sudionike koji nisu uvršteni na ovogodišnji plakat akcije Bijela noć da nam se povratno jave u Udruženje obrtnika Koprivnica kako bi ih uvrstili u popis sudionika za iduću godinu – zaključuju iz Udruženja obrtnika Koprivnica.

čitam...