Tri košarkašice Koprivnice na selekcijskim pripremama za odabir u državne reprezentacije

11:02h
0

090722-kosarka-mU Poreču od 20. do 27. srpnja 2009. godine u sklopu kampa – selekcijskih treninga, sudjeluju i tri košarkašice Koprivnice koje su prema godištima još ranije evidentirane i odabrane među najperspektivnije košarkašice u Hrvatskoj. To su mlađa kadetkinja Iva Ilić (97) i djevojčice Valentina šimunić i Lucija Begić (obje 98.godište).

Prava je šteta što klub, roditelji i ostale institucije nisu mogli zatvoriti financijsku konstrukciju za dvije igračice 95. godište (Ema Šimunić i Mirna Begić), jedna 93. (Petra Šimunić) i jedna 92. (Martina Gregurek), ali i neshvaćanje nekih što takovi kampovi donose prvenstveno probranim igračicama, ali u konačnici i klubu. Potrebno je ovdje pripomenuti da je Klara Timarac već na užem spisku igračica državne selekcije u 95. godištu.

Sve tri najmlađe košarkašice Koprivnice kroz 7 dana, 12 treninga i dvije utakmice pokušat će pod nadzorom svog trenera (Đukić) i pomoćne trenerice (Mian), pokazati svoje dosad stečeno znanje i pokušati izboriti mjesto u selekciji. Smještene su na otoku Sveti Nikola kao i ostale košarkašice i košarkaši, treninzi i utakmice održavaju se u sportskoj dvorani hotela Dijamant u Zelenoj laguni – Poreč.

Ovom prilikom klub se zahvaljuje roditeljima igračica i općini Hlebine koja je sufinancirala odlazak košarkašica u Poreč.