Čitatelji upozoravaju

Tri situacije opasne po život u nekoliko dana – vlak prolazi, a rampa je podignuta

12:30h
0
Sporni prijelaz // Foto: čitatelj

Iako je većina nas to učila u autoškoli, ipak vrijedi podsjetiti – prije prelaska pruge obavezno pogledajte u oba smjera približava li se vlak.

Prije nekoliko mjeseci pisali smo o iznimno opasnoj situaciji koja se dogodila u koprivničkoj Starogradskoj ulici s nadom da će takvih prizora biti što manje – prolazio je teretni vlak dok je na pružnom prijelazu rampa bila podignuta.

No, u posljednjih desetak dana javilo nam se čak troje čitatelja s fotografijama koje pokazuju da isti problem još uvijek postoji, ovaj puta samo na drugom mjestu.

Na pružnom prijelazu na Čardi u blizini Danice u Koprivnici rampa očito ne ispunjava svoju svrhu, svo troje naših čitatelja upravo je na tom mjestu uočilo situaciju potencijalno opasnu po život i to svaki od njih u različito vrijeme.

– Baš im i ne radi rampa. Vlak je stao nasred pruge i počeo trubiti. Nakon toga se rampa digla i strojovođa je krenuo dok je rampa bila podignuta – opisao nam je jedan od čitatelja što je vidio iz automobila.

Na fotografijama je vidljivo da ne radi ni signalizacija tako da za vozače nema nikakvog upozorenja na nadolazeći vlak. Iako je većina nas to učila u autoškoli, ipak vrijedi podsjetiti – prije prelaska pruge obavezno pogledajte u oba smjera približava li se vlak. Nikada ne možete biti sigurni rade li ispravno svi sustavi koji bi nam to trebali signalizirati.

čitam...