Tribina o revitalizaciji koprivničke tvrđave u četvrtak u Galeriji Koprivnica

08:13h
0
Gradski bedemi u vrijeme Renesansnog festivala // Foto: Arhiva

U četvrtak, 6. ožujka u 13 sati u Galeriji Koprivnica održat će se javna tribina u sklopu koprivničke Agore 21 i o revitalizaciji koprivničke tvrđave. U protekle dvije godine na koprivničkim bedemima pred Gradskim vratima provođena su arheološka iskopavanja. U oba navrata otvorena su brojna pitanja na koja će se pokušati dati odgovor.

Koji su rezultati istražnih radova? Što se njima dobilo? I zašto su se uopće provodili? Istovremeno, iskopavanja su potaknula i razmišljanja o budućem izgledu koprivničkih bedema. A kakve to koprivničke bedeme zapravo želimo?

140303-agora-bedemiRazvidno je kako u današnjem obliku ne mogu ostati i kako je vrijeme za pokretanje dijaloga kojim bi se pojavile smjernice u iznalaženju najkvalitetnijeg rješenja, očuvanja i revitalizacije tvrđave.

U tribini sudjeluju Robert Čimin (Muzej grada Koprivnice) koji će prikazati tijek i rezultate provedenih arheoloških iskopavanja, Maja Ištvan Krapinec (Grad Koprivnica) govorit će općenito o projektu revitalizacije, a Milan Pezelj (Konzervatorski odjel u Bjelovaru MKRH) dat će konzervatorske smjernice u obnovi tvrđave.