sezona gljiva u punom jeku

Trudnica Anamarija Mošocki ubrala pravog kapitalca, vrganja teškog 1,5 kilograma!

Imam tjedan dana do poroda, stiže moja druga curica. Nije mi uopće bio problem šetati, baš mi je godilo. Dio gljiva smo spremili u škrinju, a ostatak smo pojeli. Najdraže su nam dinstane s jajima, rekla je A. Mošocki. 

14:53h
0
Mateja sa ulovom od 1,5 kilograma

Sezona berbe gljiva u punom je jeku. Šume diljem naše Podravine i Prigorja obiluju vrganjem, tom poslasticom koja se može pripremiti na mnogobrojne načine, a samo rijetki znaju gdje ih se može pronaći, jer se vrganji znaju dobro ‘sakriti’.

No naša čitateljica Anamarija Mošocki iz Drnja, zato je ubrala pravog kapitalca u berbi vrganja, teškog čak kilogram i pola! Bilo je to u šumi oko Sokolovca.

U berbi su pomagali i njezin suprug Mario Štefanec te sestrična Tatjana Pavišić sa svojim suprugom Romanom Dubravcom.

– Inače redovito idemo u berbu vrganja. Ovaj koji smo pronašli nas je zaista šokirao svojom težinom. Iznenađujuće koliko puno ima vrganja za ubrati. Očito im godi ova kiša koja je padala. Brali smo gotovo četiri sata i zadovoljni smo s ubranim – ispričala nam je Anamarija.

S obzirom na to da je prava ljubiteljica jela od gljiva, ni visok stupanj trudnoće nije ju spriječio da satima luta šumom u potrazi za ovom slasticom.

-Imam tjedan dana do poroda, stiže moja druga curica. Nije mi uopće bio problem šetati, baš mi je godilo. Dio gljiva smo spremili u škrinju, a ostatak smo pojeli. Najdraže su nam dinstane s jajima – rekla je A. Mošocki.