Tužbom protiv termoelektrane u Ivancu

14:54h
0
100902-mrsic-pobi-m

Grad Koprivnica, Komunalac i Regionalna energetska agencija dali su primjedbe na Studiju utjecaja na okoliš za gradnju termoelektrane u Koprivničkom Ivancu, no odgovore, kaže gradonačelnik Koprivnice Zvonimir Mršić, nisu dobili.

U međuvremenu je Ministarstvo donijelo rješenje kojim gradnju termoelektrane ocjenjuje prihvatljivom, a Grad je naručio neovisno stručno mišljenje jedne hrvatske tvrtke specijalizirane za te poslove.

MARKETING EPODRAVINA.HR

– Nakon što smo dobili 30-ak vrlo ozbiljnih primjedbi na tu studiju, u Gradu Koprivnici i gradskom komunalnom poduzeću Komunalac odlučili smo pokrenuti upravni spor kojim tražimo od Upravnog suda da poništi rješenje prema kojem je ta studija utjecaja na okoliš prihvatljiva, rekao je gradonačelnik Z. Mršić.

Dodao je kako imaju cijeli niz razloga za poništenje studije, a osim toga raspravu o termoelektrani žele odmaknuti od politike i prepustiti struci. Brojni aspekti utjecaja nisu obrađeni u studiji, tvrdi Mršić i kaže kako Grad smatra da bi objekt termoelektrane, čija se gradnja planirana u susjednom Koprivničkom Ivancu, bio energetski neučinkovit.

Izvor: Radio Koprivnica

čitam...