Kriminalističko istraživanje

TUČNJAVA NA MATURALNOJ Profesor je ‘plivao’ u alkoholu i uputio prvi udarac, no učenik je osumnjičen zbog teških ozljeda, evo detalja

08:19h
0
Profesor je od udarca pao na pod

Policijska uprava koprivničko-križevačka provela je kriminalističko istraživanje nad sudionicima tučnjave na maturalnoj večeri koprivničke Obrtničke škole.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 18–godišnji učenik, tijekom održavanja maturalne proslave, dana 6. lipnja oko 2.35 sati u ugostiteljskom objektu u Koprivnici, teško ozlijedio 48–godišnjeg profesora.

Navodi se da je profesor prethodno fizički napao učenika, udarivši ga šakom u glavu, na što je učenik uzvratio oštećenom udarivši ga šakom u glavu.

Učenik je lakše ozlijeđen, bio je pod utjecajem alkohola od 0,51 promil, dok je profesor bio pod utjecajem alkohola od 3,20 promila.

Glasnogovornik Policijske uprave Koprivničko-križevačke Dražen Laljek pojasnio nam je zašto je učenik osumnjičeni, iako se navodi da je profesor uputio prvi udarac.

– Radi se o težini ozljeda, teške ozljede obilježje su kaznenog djela. Onaj tko drugog teško tjelesno ozlijedi, taj je počinio kazneno djelo. Tko drugog lakše ozlijedi, može počiniti kazneno djelo lakše tjelesne ozljede, ali ako drugi podigne privatnu tužbu – rekao je Laljek.

Profesor i dalje može biti gonjen zbog narušavanja javnog reda i mira, no ako tako procijeni Državno odvjetništvo. Osim toga, učenik može tužiti profesora zbog nanošenja lake tjelesne ozljede.

Prema osumnjičeniku bit će podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.