4.6 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 30. siječnja 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
zanimljivo

Tuđman bi u Koprivnici mogao dobiti ulicu ili trg! HDZ-ov Fajdetić inicirao, Jakšić poručio da u tome ne vidi problem
T

Postoji u gradu odbor za imenovanje ulica, parkova, trgova, a je li Tuđman u fondu prijedloga ovog trenutka ne znam, rekao je Jakšić

Ne propustite

Franjo Tuđman, prvi hrvatski predsjednik, bio je jedna od tema o kojoj su danas, na sjednici gradskog vijeća, koja je upravo u tijeku, raspravljali gradonačelnik Mišel Jakšić i HDZ-ov vijećnik Mladen Fajdetić.

- Oglas -

– Prije dva dana obilježili smo 23. obljetnicu smrti Franje Tuđmana. O njegovoj važnosti i veličini nema razloga raspravljati pa me zanima postoji li u gradu inicijativa da se po njemu imenuje neka ulica, trg, možda poprsje napravi, kao što to ima veliki broj gradova diljem Hrvatske – pitao je Fajdetić prvog čovjeka Grada Koprivnice, nabrajajući pritom skoro dvije minute sve gradove koji su prvom predsjedniku posvetili neki dio grada.

Gradsko vijeće
Foto: Ivan Balija

Nakon što ga je odslušao, Jakšić mu je odgovorio da ne vidi nikakav problem u tome.

– Oko Tuđmana i njegove povijesne uloge ne treba raspravljati. Postoji u gradu odbor za imenovanje ulica, parkova, trgova, a je li Tuđman u fondu prijedloga ovog trenutka ne znam. Ako nije, ne vidim problem da uđe kao prijedlog i ne vidim problem u tome da dobije svoje zasluženo mjesto – odgovorio je Jakšić.

- Oglas -

Sudeći prema tome, ne trebamo se čuditi ako Koprivnica u neko dogledno vrijeme dobije ulicu ili trg posvećenu prvom hrvatskom predsjedniku.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

ZONA KOPRIVNIČKI IVANEC

Pored Danice ‘niče’ polje solarnih panela, prije dvije godine kupila ga je tvrtka iz Vinkovaca, pitali smo ih u kojoj je fazi izgradnja i...

Prije desetak dana pisali smo o tvrtki iz Koprivničkih Bregi, koja je u Poduzetničkoj zoni Koprivnički Ivanec kupila jedno...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti