1.2 C
Koprivnica
Subota, 28. siječnja 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Turistička zajednica Koprivnice među glavnim organizatorima Markovog sajma
T

Ne propustite

I ove će godine Turistička zajednica grada Koprivnice biti jedan od glavnih organizatora srednjovjekovnog Markovog sajma u Zagrebu, uz Kraljeve ulice i Zagrebačku turističku zajednicu, koja podržava ovaj projekt.

- Oglas -

Koprivnički sadržaji, svojom su originalnošću i atraktivnošću nezaobilazan i temeljni dio same manifestacije, koja se ove godine održava po 10 puta na ovaj povijesni način.

Riječ je o jednoj od najkompleksnijih i logistički najzahtjevnijih manifestacija koju neka Turistička zajednica organizira van granica svoje nadležnosti. Naime, tri kamiona opreme koprivničkih zanatlija te mušketira i haramija okupirati će glavni zagrebački trg četiri dana.

Ove godine želimo ponovno pokazati vrhunske atraktivnosti uz mnoge novitete koji će brojnim posjetiteljima „ispričati” povijesnu priču i na taj način prikazati „žive slike” davno minulih i zaboravljenih vremena Markovog sajma. Uz mnogobrojne aktivnosti koje provodi Turistička zajednica Koprivnice, veliku pozornost pridajemo projektu rekonstrukcije raznih vidova života s kraja srednjeg vijeka (renesanse), a rezultat toga je najveći povijesno-turistički spektakl na ovim prostorima – Renesansni festival, manifestacija koja se ove godine održava od 28. – 31. kolovoza na ostacima koprivničkih renesansnih bedema.

- Oglas -

Dio te priče preslikat ćemo ponovno u Zagrebu na Markovom sajmu te pokušati dočarati gotovo zaboravljeno vrijeme 15. i 16. stoljeća, a s obzirom da su na sajmove dolazili obrtnici i trgovci iz raznih krajeva, a ne samo iz Zagreba, tako će se i koprivnički dobro uklopiti u ambijent Markovog sajma.

Stari zanatlije demonstrirat će svoja umijeća poput svojih srednjovjekovnih prethodnika izrađujući razne predmete na licu mjesta. Većinu tih zanata (kovač, svjećar, tiskar, notar, lončar, užar, stolar, sitar, pivar i dr. ) rekonstruirali smo u Koprivničkoj turističkoj zajednici, a njihova atraktivnost plijeni pozornost gdje god se pojavili.

No neće samo stari zanati biti „teleportirani” iz prošlosti već će tu biti i vitezova, mušketira, dama, kmetova, dželata, renesansnih glazbenika, žonglera, lakrdijaša, srednjovjekovnih sprava, ali i skitnica i prevaranata tj. svega onoga što se moglo vidjeti na sajmu onog vremena.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
čitam...
- Oglasni prostor -

Najnovije

ludbreg domaćin

FOTO Ljubitelji dobre kapljice okupili se na najvećoj izložbi mladih vina u Hrvatskoj, ocijenjeno više od 400 uzoraka, evo koja su proglašena šampionima

Chardonnay Vinske kuće Kirić, u kategoriji bijelih vina, te merlot Stjepana Vučemilovića, u kategoriji crnih vina, proglašeni su šampionima...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti