Moj EU-projekt

Tvrtka Rasco iz Kalinovca dobila vaučer kojim će se aplicirati na EU fond

09:30h
0
Rasco // Foto: Google Maps

Ukupna vrijednost natječaja bila je 200.000 kuna. Na natječaj se prijavilo 40 gospodarstvenika, među kojima je i Rasco d.o.o., dobitnik vaučera Moj EU-projekt.

Na jučerašnjoj sjednici Gospodarskog vijeća HGK ŽK , predsjednik Komore Mirko Habijanec predao je vaučer Moj EU-projekt predsjedniku Uprave tvrtke Rasco d.o.o. Ivanu Franičeviću.

Hrvatska gospodarska komora kroz projekt vaučera tvrtkama dodjeljuje izravnu financijsku potporu za izradu prijavne dokumentacije za EU projekte.

U sklopu Moj EU-projekta, Gospodarska je komora dosad raspisala četiri natječaja za dodjelu vaučera tvrtkama. Vaučeri se mogu iskoristiti za pripremu dokumentacije za prijavu na EU natječaje, izradu poslovnog plana/investicijske studije, pripremu prijavnih obrazaca i/ili prikupljanje popratne dokumentacije.

U prvom natječaju, HGK je sufinancirala pripremu dokumentacije za projekte s područja poljoprivrede i ruralnog razvoja. Ukupna vrijednost ovog natječaja iznosila je 350.000 kuna, a vrijednost vaučera po tvrtki bila je 10.000 kuna.

Drugim natječajem, čija je vrijednost iznosila 300.000 kuna, sufinancirala se izrada projektne dokumentacije za prijavu na natječaje iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Ukupna vrijednost trećeg natječaja za dodjelu vaučera za projekte sufinancirane iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo, iznosila je 150.000 kuna.

Četvrti natječaj raspisan je u srpnju ove godine, a odnosio se na projekte koje je moguće sufinancirati iz Europskog fonda za regionalni razvoj i to, konkretno, projekte koji se prijavljuju na natječaj Povećanje razvoja novih proizvoda i usluga koji proizlaze iz aktivnosti istraživanja i razvoja. Ukupna vrijednost natječaja bila je 200.000 kuna. Na natječaj se prijavilo 40 gospodarstvenika, među kojima je i Rasco d.o.o., dobitnik vaučera Moj EU-projekt.

čitam...