U 18 mjeseci koprivnička Opća bolnica smanjila dug za 17 milijuna kuna

14:21h
0
Župan Koren je usput obavio i pregled vida // foto: Ivan Brkić

Župan Darko Koren sa suradnicima, u srijedu je posjetio Opću bolnicu “Dr. Tomislav Bardek” u Koprivnici, gdje su mu domaćini bili ravnateljica Bolnice dr. Gordana Slavetić, predsjednica Upravnog vijeća dr. Karmen Antolić i predsjednik Stručnog vijeća dr. Franjo Husinec.

Ovom prigodom održan je radni sastanak o temi: Analiza rada Opće bolnice „Dr. Tomislav Bardek” u prvih devet mjeseci 2010. godine i ostvareni rezultati”.
O poslovanju Bolnice u navedenome razdoblju govorila je ravnateljica Slavetić koja je istaknula da je ukupni bolnički dug u posljednjih godinu i pol smanjen za 17 milijuna kuna te da je zajedno sa županijom i ove godine značajno investirano u županijsko zdravstvo, napose Opću bolnicu. Točnije, investirano je u modernizaciju djelatnosti radiologije za koje potrebe je kupljen i u probnome je radu novi digitalni uređaj, što znači bitan napredak (digitalno, daleko kvalitetnije snimanje kostiju i pluća). Za te je potrebe izdvojeno 1,8 milijun kuna. Proces osuvremenjivanja radiologije predviđa se završiti u sljedeće tri godine opremanjem i digitalnog mamografa te realizacijom potpune edukacije.

U bolničkoj kotlovnici nabavljen je novi plamenik za 1,1 milijun kuna čime će se uštedjeti u dijelu troškova u sezoni grijanja, a prošli tjedan započela je radom očna poliklinika u novoobnovljenome prostoru za čije je potrebe gotovo u cijelosti nabavljena nova oprema.

Ukupno je iz decentraliziranih sredstava Županija za Bolnicu u 2010. izdvojila 12,7 milijuna kuna, uključivo i osam milijuna kuna rate bolničkoga kredita. Posebno se dio od 4,6 milijuna kuna odnosi na tzv. dugotrajnu imovinu, od koje treba većim iznosima izdvojiti računalni program (informatizacija), plamenik (kotlovnica), RTG uređaj i aparat za laparoskopske operacije.Župan je pogledao novouređene prostore bolnice // foto: Ivan Brkić

Predsjednica UV dr. Antolić nije imala nikakvih primjedaba, a župan Koren dao do znanja kako je stanje u županijskome zdravstvu toliko dobro da je ovaj naš učinak u odnosu na neke druge sredine, ravan svjetskome čudu!

Nakon sastanka sudionici sastanka obišli su novouređene prostore rendgena, očne poliklinike i kotlovnice.

 

čitam...