Đurđevčani jednoglasni

U 2016. godini raspolagat će s 56 milijuna kuna

06:30h
0
Đurđevačko Gradsko vijeće // Foto Matija Gudlin
Đurđevačko Gradsko vijeće // Foto Matija Gudlin

Za razliku od Križevaca i Koprivnice gdje su proračuni doneseni burno, Đurđevčani su godinu zaključili u prijateljskoj atmosferi te izglasali proračun bez i jednog glasa protiv.

Jednoglasnom odlukom đurđevačkog Gradskog vijeća usvojen je proračun za 2016. godinu koji će iznositi 56 milijuna kuna. Najvažniji projekt sljedeće godine, istaknuo je gradonačelnik Željko Lacković, biti će Energetska obnova Osnovne škole Grgura Karlovčana te Dječjeg vrtića Maslačak za što će se izdvojiti oko šest milijuna kuna.

Gradonačelnik Đurđevca Željko Lacković // Foto Matija Gudlin– Uz energetsku obnovu škole i vrtića tu je i projekt koji će se financirati isključivo sredstvima gradskog proračuna. To je projekt izgradnje Športsko rekreacijskog centra za kojeg je osigurano ukupno četiri milijuna kuna od prodaje odmarališta Prvić – rekao je Lacković.

Ono što je iznenadilo mnoge, činjenica je da je za proračun glasala i vlast i oporba jednoglasno i to bez većih primjedbi. Frane Franičević (SDP), Katarina Kovač (HNS-HSS-HSU) te Hrvoje Parag (HDZ) imali su tek manje primjedbe oko transparentnosti proračuna. Tražili su da se proračun pojednostavi kako bi ga svi mogli bolje shvatiti, no u načelu nisu imali primjedbe oko iznosa proračuna kao ni plana raspodjele javnog novca u idućoj godini.

Ipak, kako ne bi sve bilo previše idilično, vlast i oporba razišla se po pitanju rebalansa proračuna koji je na kraju prihvaćen s osam glasova za, dva protiv i tri suzdržana. Rebalansom je tako planirani proračun za ovu godinu smanjen za 7,2 milijuna kuna i iznosit će 47 milijuna kuna.

čitam...