VESELI PROSINAC

U 24 sata Policijska uprava zabilježila četiri prometne nesreće s materijalnom štetom

Vozač u Čepelovcu nije se zaustavio na izdanu naredbu iz vozila policijskih službenika, odnosno na upaljena plava rotaciona svjetla i zvučne signale, već se nastavio kretati po parkiralištu i travnatoj površini.

11:00h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

U protekla 24 sata na području Policijske uprave Koprivničko-križevačke zabilježene su četiri prometne nesreće s materijalnom štetom kao jedinom posljedicom.


Prva je zabilježena jučer, u subotu, oko 6.40 sati, u Đurđevcu u Ulici Petra Preradovića. Uzrokovala ju je 25-godišnja vozačica koja je upravljala osobnim automobilom VW Passat koprivničke registarske oznake te uslijed neprilagođene brzine sletjela van kolnika na travnatu površinu. Protiv vozačice bit će pokrenut prekršajni postupak.

Nadalje, oko 10.10 sati, u Koprivnici u Ulici Čarda 54-godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom VW Golf koprivničke registarske oznake. Dolaskom do raskrižja oduzeo je prednost prolaska osobnom automobilu Toyota austrijske registarske oznake kojim je upravljao 70-godišnji vozač. Tom prilikom Golf je prednjom stranom udario u prednju bočnu stranu Toyote. Protiv vozača koji je prouzročio prometnu nesreću bit će pokrenut prekršajni postupak.

Također, oko 12.55 sati, u Virju u Goričkoj ulici 88-godišnji vozač upravljao je traktorom IMT koprivničke registarske oznake za koji je bila priključena prikolica. Prilikom nepropisnog pretjecanja u lijevo došlo je do kontakta traktora i osobnog automobila Škoda koprivničke registarske oznake, kojim je u istom smjeru upravljao 49-godišnji vozač, a  koji je bio u punoj fazi pretjecanja traktora. Protiv vozača koji je prouzročio prometnu nesreću bit će pokrenut prekršajni postupak.

Posljednju je policija zabilježila noćas, 13. prosinca, oko 0.26 sati, u Čepelovcu u Planinskoj ulici. Ovdje su policijski službenici pokušali zaustaviti osobni automobil Golf kojim je upravljao 27-godišnji vozač, a zbog uočenih prometni prekršaja. Vozač se nije zaustavio na izdanu naredbu iz vozila policijskih službenika, odnosno na upaljena plava rotaciona svjetla i zvučne signale, već se nastavio kretati po parkiralištu i travnatoj površini te prednjim djelom vozila udario u betonsko-žičanu ogradu.

Vozač je upravljao prije položenog vozačkog ispita i pod vidnim utjecajem alkohola te je uhićen i smješten u posebne prostorije policije do otrježnjenja. Protiv njega će biti pokrenut prekršajni postupak.

čitam...