Saturnov krug

U AK galeriji izlaže Simon Bogojević Narath

Događaj je otvoren do 3. prosinca, a ulaz slobodan

13:42h
0
predavanje
Foto: AK Galerija

U koprivničkoj AK galeriji u četvrtak, 24. studenog, u 19 sati, bit će otvorena samostalna izložba Simona Bogojevića Naratha pod nazivom Saturnov krug.

Izložba je prilika da se podsjetimo starijih radova Simona Bogojevića Naratha i sagledamo ih u galerijskom kontekstu, od najstarijeg prezentiranog na ovoj izložbi, „Plasticat“ iz 2003. pa do grafičke novele „Saturns circle“ iz 2017., ali i da se upoznamo s aktualnim autorovim projektom, njegovim prvim dugometražnim igranim filmom „Illyricvm“.

Izložbu i predavanja sufinanciraju Grad Koprivnica i Ministarstvo kulture i medija. Projekt se provodi uz podršku Zaklade Kultura nova

Događaj je otvoren do 3. prosinca, a ulaz slobodan.

Simon Bogojević Narath (1968.) diplomirao je 1992. na slikarskom odsjeku Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu u klasi prof. Đure Sedera. Već tijekom studija počinje istraživanja i autorski rad u području video–instalacije, eksperimentalnog filma, kompjutorske animacije i primijene računala unutar videoproizvodnje. Režira, animira i producira autorske animirano-eksperimentalne filmove (Leviathan, Plasticat, Morana, Bardo Thodol i dr.) za koje dobiva niz domaćih i međunarodnih nagrada. Jedan je od pokretača internacionalnog festivala eksperimentalnog filma „25 FPS“ te koautor emisija Videodrom, Modul 8 i Animatik koje su emitirane na HRT. Kao umjetnički savjetnik za animirani film radi za produkcijsku kuću Zagreb Film. Predavao je kolegije vezane uz digitalnu animaciju na ALU u Zagrebu, UMAS – u u Splitu te APURI u Rijeci. Trenutno je zaposlen na umjetničkom odsjeku pri Sveučilištu Sjever gdje drži kolegije vezane uz digitalnu animaciju. Autor je rekonstrukcijskih ilustracija za nekoliko izložbi i izdanja koja se tiču prapovijesne i povijesne tematike. Scenarist je i crtač grafičke novele Saturns Circle. Redatelj je i koscenarist dugometražnog povijesnog igranog filma Illyricvm u produkciji Kinorame iz Zagreba. Živi i radi u Zagrebu.

predavanje
Foto: AK Galerija
predavanje
Foto: AK Galerija
predavanje
Foto: AK Galerija
predavanje
Foto: AK Galerija
Komentiranjem prihvaćate naše Uvjete korištenja, komentiranja i zaštite privatnosti!

Reklamni sadržaj - sponzorira ADNOW