U akciji Mir i dobro policija kontrolira prodaju pirotehnike

14:40h
0
petarde
Ilustracija

Preventivnom akcijom Mir i dobro u blagdanskom razdoblju, policija će pojačano kontrolirati nedozvoljenu prodaju pirotehničkih sredstava.

– Obzirom da najviše opasnosti građanima prijeti na mjestima njhovog većeg okupljanja, pozivamo građane na suradnju u provedbi akcije ta na primjereno ponašanje, jer valja imati na umu da se nesreće ne događaju nekom drugom, istaknuo je Dražen Laljek, glasnogovornik Policijske uprave.

Za prodaju pirotehničkih sredstava na nedopuštenim mjestima te prodaju sredstava razreda I mlađima od 14 godina, razreda II malđima od 16 te razreda III mlađima od 18 godina propisana je novčana kazna u iznosu od 1000 do 5000 kuna.

Za prekršaje korištenja pirotehnike II i III razreda u zatvorenim prostorima i na mjestima gdke se okuplja veći broj građana, kao i uporabe u razdoblju od 2. siječnja do 26. prosinca, propisana je novčana kazna u iznosu od 1000 do 5000 kuna.

Tijekom provođenja kacije Mir i dobro prošle je godine na području Policijske uprave Koprivničko – križevačke oduzeto je 9 komada oružja, 1311 komada streljiva, 9 komada eksplozivnih sredstava.