U Bruxellesu predstavljena kandidatura Varaždina i regije sjever za Europsku prijestolnicu kulture

10:44h
0

U sklopu predstavljanja grada Varaždina na Festivalu europskih gradova i regija koji je u organizaciji Odbora regija održan u Bruxellesu, u subotu, 9. svibnja, predstavljena je i kandidatura Varaždina i regije sjever za Europsku prijestolnicu kulture 2020. godine.

– Na ovom događanju, koje je posjetilo više tisuća ljudi, predstavili smo Varaždin, promovirali smo Varaždinske barokne večeri, a ujedno smo predstavili i program naše kandidature za Europsku prijestolnicu kulture 2020. godine, pri čemu smo posebno istaknuli upravo europsku dimenziju programa koje pripremamo u sklopu ovog projekta – istaknuo je Raymond Rojnik, voditelj Ureda za pripremu kandidature Varaždina i regije sjever za Europsku prijestolnicu kulture 2020. godine.

Varaždin je tako iskoristio i ovu prigodu kako bi predstavio program kandidature, za koji su posjetitelji ove priredbe Odbora regije iskazali veliko zanimanje. O tome najbolje svjedoči činjenica da je u samo nekoliko sati podijeljeno više od stotinu primjeraka Prijavne knjige u kojoj su predstavljeni projekti koje Varaždin i regija sjever pripremaju za Europsku prijestolnicu kulture 2020. godine.

Izvor: www.koprivnica.hr 

čitam...
Loading...