Napustio nas je kultni glumac

U ČAST VELIKANA Svi će moći odati počast Martinu Sagneru, u Koprivnici se organizira velika komemoracija

Podsjetimo, Martin Sagner preminuo je u 88. godini u Zagrebu.

13:26h
0
Vu Gruntovcu se otrpla ambulanta // Foto: Matija Gudlin
Dudek i Regica smiju se anegdotama // Foto: Matija Gudlin

Povodom smrti Martina Sagnera u srijedu će se u koprivničkoj vijećnici održati komemoracija.

Komemoracija će biti u dvorani Gradske vijećnice u 14 sati, a knjiga sjećanja na velikana hrvatskog glumišta za javnost će biti otvorena ispred ulaza u Gradsku vijećnicu od 12 sati.

Komemoraciju zajednički organiziraju Koprivničko-križevačka županija, Grad Koprivnica te općine Novigrad Podravski i Peteranec.

Podsjetimo, Martin Sagner preminuo je u 88. godini u Zagrebu. Kultnog glumca svi znaju po ulozi Dudeka u Gruntovčanima, a iako je imao mnoge uloge tijekom karijere, upravo tom se svima urezao u srca i pamćenje. Rođen je u Novigradu Podravskom 1932. godine. Tijekom glumačke karijere skupio je više desetaka uloga u filmovima u serijama, a posuđivao je i glas u animiranim filmovima.

I pod stare dane rado je posjećivao Podravinu te ga se moglo vidjeti na slavljima i svečanostima, pogotovo u Novigradu Podravskom, gdje se susretao s kolegama s kojima je u Gruntovčanima i Mejašima nasmijavao publiku iz cijele Hrvatske. Bio je i počasni član udruge Sigečko srce te čest gost na Gruntovčanijadi.

čitam...
Loading...