VIDEO // U centru Koprivnice otvorena zanimljiva izložba ‘National Geographic – Hrvatska iz zraka’

16:06h
0
Autor izložbe Davor Rostuhar i koprivnička gradonačelnica Vesna Želježnjak // Foto: Mario Kos

Koprivnički Zrinski trg pretvorio se u srijedu u galeriju na otvorenom. U centru Koprivnice postavljena je izložba ”National Geographic – Hrvatska iz zraka” autora Davora Rostuhara.


Autor je kroz sedam godina najsuvremenijim fotografskim metodama i stilovima iz zraka snimao Hrvatsku kroz sva godišnja doba.

– Hrvatska iz zraka je najveći fotografski projekt i traje već sedam godina. Slikao sam Hrvatsku iz svih mogućih letećih sredstava, avionom, helikopterom, bespilotnim letjelicama. Trudio sam se prikazati razno razne atrakcije koje znamo na neki novi način, a i pronaći neke nove atrakcije. To je prepoznao i National Geographic – istaknuo je autor izložbe Davor Rostuhar.

Izložba je izazvala zanimanje Koprivničanaca // Foto: Mario Kos

Do sad je izložba, osim u Zagrebu, gostovala u Dubrovniku, Splitu, Hvaru, Zadru, Varaždinu, Rijeci i Osijeku. Izložba u Koprivnici bit će postavljena do 19. svibnja, a otvorena je na početku petomjesečne turneje u sklopu koje će biti prikazana i na Expu u Milanu te u 35 svjetskih gradova. Na otvorenju izložbe bili su gradonačelnica Vesna Želježnjak sa zamjenicima Mišelom Jakšićem i Melitom Samoborec.

Nositelj projekta i izložbe je Klub za ekspedicionizam i kulturu. Samu izložbu čini 30 postamenata od kojih svaki sadrži dvije fotografije velikog formata (150×100 cm) i pripadajuće tekstove na hrvatskom i engleskom jeziku koji su koncipirani tako da ispričaju priču o Hrvatskoj iz National Geographic kuta.

Svaki postament na vrhu ima solarne ploče koje preko dana pune baterije u bazi postamenta koje uvečer i po noći daju dovoljno struje da osvjetljavaju fotografije. Na jednoj od fotografija nalazi se i Koprivnica.

foto: Mario Kos

čitam...