U crnom koprivničkom vikendu ugašena tri mlada života

22:49h
0
Ilustracija // Foto: Arhiva ePodravina.hr

Unatoč lijepom vremenu, proteklog vikenda nad Koprivnicom su se nadvili crni oblaci. Službenici koprivničke Policijske postaje imali su posla kao rijetko kada, a mnogi Koprivničanci ostali su bez svojih najdražih. Naime, u vikendu koji je za nama ugašena su tri mlada života, a još nekoliko osoba teško je ozlijeđeno i nalaze se u bolnici pod stalnim nadzorom liječnika. Marija – 20 godina, Mihael – 26 godina i Antun – 37 godina, ovoga su vikenda izgubili živote na tragičan način te ostavili mnoge građane Koprivnice u šoku. Jednostavno, svi se slažu da se ne sjećaju vikenda u kojem su izgubljeni toliki životi i u kojem su se desile takve tragedije.

MARKETING EPODRAVINA.HR

20-godišnja Koprivničanka, Marija Š. stradala je u petak navečer, doslovce u samome centru Osijeka (gdje je studirala), kada je neiskusni vozač, kojemu je isto tako 20 godina, naletio na nju na pješačkom prijelazu te ju teško ozlijedio. Marija je u teškom stanju prevezena u osječku bolnicu gdje je u subotu u poslijepodnevim satima, nažalost, preminula.

Istog dana, u Koprivnici je u  jutarnjim satima stradao 26-godišnji Mihael H. koji se nesretno ugušio ugljičnim monoksidom u kupaonici obiteljske kuće. Tamo su ga pronašli otac i sestra koji su i pozvali pomoć, ali za Mihaela je to bilo prekasno. Iako se prvo pretpostavljalo da se utopio u kadi, gdje je i pronađen, istraga je pokazala da se Mihael ugušio plinom koji ga je omamio, nakon čega je pao u kadu. Valja istaknuti da nesretni mladić nije uopće živio u toj kući, već je došao u posjet obitelji gdje se odlučio osvježiti, kada se dogodila tragedija koja ga je zauvijek udaljila od najmilijih.

37-godišnji Antun T. život je izgubio  u noći sa subote na nedjelju u teškoj prometnoj nesreći koja se dogodila u Koprivničkom Ivancu. Antun je bio suvozač u automobilu kojim je upravljao 35-godišnjak pod utjecajem alkohola. On je zbog neprilagođene brzine izgubio nadzor nad vozilom, svom snagom udario u kameni most, nakon čega se automobil nekoiliko puta okrenuo. Nesretni Antun je od siline udarca izletio iz auta te na mjestu poginuo. U toj prometnoj nesreći još su dvije osobe teško ozlijeđene dok je 18-godišnja djevojka lakše ozlijeđena.

Isto tako, dvije osobe zadobile su teške tjelesne ozljede  u prometnnoj nesreći koja se u petak poslijepodne dogodila u Velikoj Mučni. Poradi ne držanja vozila na dovoljnoj udaljenosti od desnog ruba kolnika, tamo je došlo do slijetanja osobnog automobila u odvodni kanal te prevrtanja istog i udara u drveni nosač elektro vodiča. U prometnoj nesreći teške tjelesne ozljede zadobio je vozač i jedna putnica u vozilu dok je druga putnica zadobila lakše tjelesne ozljede.

Neobična prometna nesreća desila se u petak i u Peterancu gdje je zbog neprilagođene brzine došlo do slijetanja osobnog automobila van kolnika u odvodni kanal te prevrtanja i udara u obiteljsku kuću. Vozač je na svu sreću prošao s lakšim tjelesnim ozljedama.

Lakša prometna nesreća dogodila se i u subotu oko 17.45 sati na otvorenom dijelu ceste između mjesta Legrad i Đelekovec, gdje je također zbog neprilagođene brzine došlo do udara osobnog automobila u neosvijetljenu prikolicu koja je bila priključena za traktor.

Tijekom vikenda, djelatnici policije sproveli su dvije preventivno represivne akcije nadzora alkoholiziranosti vozača prilikom kojih su iz prometa isključena 23 vozača, od koji je šest zadržano do otrežnjenja. Prilikom akcija, najveća koncentracija alkohola od 2,22 g/kg izmjerena je kod 49- godišnjeg vozača osobnog automobila u Koprivnici.

čitam...