TREĆA HNL SJEVER

U derbiju začelja Virovci idu u Bjelovar, Picoki imaju protivnika po mjeri, a Tehničar putuje moćnom Poletu

Mladost Ždralovi putuje u Orahovicu.

18:30h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Stigli smo do 5. kola Treće HNL Sjever. Dio podravsko-prigorskih predstavnika protekli tjedan ostvario je odlične rezultate, a dio ne tako dobre. Bilo kako bilo, evo što nam donosi novi nogometni vikend.

Križevački Radnik s novim trenerom Kemenovićem nadigrao je moćni Polet pred vlastitim navijačima. Teško će, zasigurno, Prigorcima biti i u Varaždinu. Premda je klub slavnoga imena na desetome mjestu, sezona je tek počela pa je teško tvrditi jesu li Varaždinci pokazali sve što imaju.

Đurđevački Graničar doživio je uvjerljiv poraz u Ždralovima, što nije neuobičajeno s obzirom na kvalitetu Mladosti koja opravdano cilja naslov prvaka. Protivnik po mjeri Picoka bit će Rudar iz Murskog Središća. Usto, Graničar igra doma, podrška navijača sigurno će ojačati nade.

U teškoj je situaciji virovski Podravac. Četiri utakmice – nažalost, četiri poraza. Ako ikada, vrijeme je za bodove u Bjelovaru. Neovisno o tome što je riječ o gostovanju, Bjelovarčani su dosad samo jednom odigrali neriješno i čine se kao protivnik kojega valja nadigrati.

Ludbreška Podravina možda je tek na osmome mjestu, ali u tri odigrane utakmice imaju jednu pobjedu i dva neriješena ishoda. Virovitica je njihov subotnji protivnik, protivnik koji sa sedam bodova drži drugu poziciju.

Veliki derbi igrat će se u Svetom Martinu na Muri! Tehničar je triput utakmice zaključivao rezultatom 1-1. Pogodak više konačno su postigli protiv Bjelovara. Na tome valu, a uz neospornu kvalitetu, idu na noge Poletu čiji igrači možda jesu tužnih lica napustili Križevce, ali igrači koje imaju gotovo garantiraju sposobnost potpunog restarta i zaborava.

Spomenimo kako preostali par čine Papuk Mladost Ždralovi.

Treća HNL Sjever, 5. kolo, 19. rujna, 16 sati:

Varteks – Radnik-Križevci
Graničar Đ – Rudar MS
Papuk – Mladost Ž
Podravina – Virovitica
Bjelovar – Podravac
Polet SMnM – Tehničar

čitam...