U Dječjem vrtiću Tratinčica svečano podignuta Zelena zastava

11:42h
0
Djeca iz Dječjeg vrtića Tratinčica prilikom svečanog podizanja Zelene zastave // Foto: www.koprivnica.hr

Danas se ispred Dječjeg vrtića Tratinčica u Koprivnici prvi puta zavijorila Zelena zastava, te je time vrtić službeno postao dio međunarodne obitelji Eko-škola. Prestižni status vrtić je dobio realizirajući sedam programskih koraka.

Tijekom godine u vrtiću je provedeno niz ekoloških aktivnosti i akcija kojima je našim najmlađim sugrađanima ukazano na važnost čuvanja okoliša i očuvanja tradicije našeg kraja.

Svečanosti su pored mnogih uzvanika prisustvovale i gradonačelnica Grada Koprivnice Vesna Želježnjak i njena zamjenica Melita Samoborec.

– Danas je za nas veliki dan. Stekli smo status Međunarodne Eko škole iako smo vrtić. Postali smo ponosni vlasnici zelene zastave. Želim istaknuti da smo prvi vrtić u Koprivničko-križevačkoj županiji koji je stekao taj status i četvrti vrtić u naše četiri županije Varaždinskoj, Međimurskoj, Koprivničkoj i Bjelovarsko-bilogorskoj županiji – istaknula je u svom obraćanju ravnateljica DV Tratinčica Slavica Mihalec-Kanižaj te dodala da im je veliki poticaj upravo orijentacija Grada Koprivnice, kao osnivača, prema održivom razvoju i njegova podrška u svim njihovim nastojanjima.

Svečanost podizanja Zelene zastave u Dječjem vrtiću Tratinčica // Foto: www.koprivnica.hr

Gradonačelnica Vesna Želježnjak čestitala je Dječjem vrtiću Tratinčica na zasluženom statusu te se ujedno zahvalila svima koji su se priključili ovom projektu.

Eko kumovi škole, koji su se uključili u realizaciju mnogih projekata DV Tratinčica, su predsjednica Uprave GPK Komunalac Maja Hleb i predsjednik Udruge za održivi razvoj UZOR Hrvatske Matija Hlebar.

Izvor: www.koprivnica.hr