U Domoljubu održan koncert u čast Kreši Lukačiću

07:52h
0
Dvorana Domoljuba bila je ispunjena do posljednjeg mjesta // Foto: Koprivnica.net

KUD Podravka u četvrtak je priredio spomen koncert „Maestru u čast”, u znak prisjećanja na dugogodišnjeg dirigenta Krešu Lukačića koji je više od 30 godina ravnao Tamburaškim orkestrom KUD-a Podravka i pretvorio ga u jedan od najnagrađivanijih amaterskih orkestara u zemlji. Dvorana koprivničkom Domoljuba bila je ispunjena do posljednjeg mjesta, a mnogi su posjetitelji morali stajati.


Publika je uživala u odličnoj glazbi // Foto: Koprivnica.netTamburaški orkestar pod vodstvom Jurice Hrenića i Ivana Živkovića priredio je posebno glazbeno prisjećanje, a u Domoljubu su sinoć nastupili i Ženski vokalni sastav KUD-a Podravka, Tamburaški orkestar „Tomo Šestak”, solisti Jelena Košutić, Marko Košutić, Ivica Martinčević i Željko Jakupanec, te tamburaški sastavi Kandelaberi, Cure iz centra, Mjesečina i Kraluš.

Likovnim djelima i stihovima na temu glazbe pridružili su se i članovi Likovne sekcije Podravka 72 i literarne sekcije KUD-a Podravka, a prikazan je i glazbeni spot Nexus produkcije „Pjesma za maestra” o Kreši Lukačiću, koji je izazvao duboke emocije svih nazočnih.

Na koncertu je bila i obitelj Kreše Lukačića // Foto: Koprivnica.netPod Lukačićevim vodstvom Tamburaški orkestar KUD-a Podravka osvojio je 11 Zlatnih, dvije Srebrne i jednu Brončanu plaketu na državnim natjecanjima amaterske tamburaške glazbe „Tambura Paje Kolarića”, da bi se 2002. godine na istom festivalu okitio Plaketom „dr. Josip Andrić” za najbolje odsviranu praizvedbu. Zahvaljujući Krešinoj neiscrpnoj energiji i znanju Podravkin tamburaški orkestar postao je rasadnikom odličnih glazbenika i u njemu su poniknuli brojni članovi popularnih tamburaških sastava.

Organizatori najavljuju da će ovaj koncert postati tradicionalan.

čitam...