U Domu mladih otvorena izložba fotografija Marthe Trish Koržinek Pavlek

10:19h
0

090620-izlozba-m„Svijet bez ljudi” naziv je izložbe fotografija Marthe Trish Koržinek Pavlek (12), koja je večeras otvorena u holu Doma mladih. Mlada umjetnica iz Novigrada Podravskog snimila je 15 motiva prirode u svojem dvorištu i u središtu Koprivnice tijekom proteklih godinu dana.

– Izbjegavam fotografirati ljude, jer to radi većina fotografa. Priroda mi je draži motiv, jer volim „loviti” neponovljive trenutke i ne moram izlaziti iz dvorišta, a Koprivnicu volim fotkat jer je prekrasan grad – rekla je Martha i dodala da se fotografijom počela baviti u školi prije godinu dana.

Predsjednik Foto kino kluba Drava i legenda podravske fotografije Krunoslav Heidler nije krio oduševljenje Marthinim radovima:

– Fotografija je crtanje svjetlom, a Marthi to polazi za rukom puno bolje nego mnogim fotografima koji se tom vrstom umjetnosti godinama bave. Razvojem digitalne tehnologije fotografiranje je postalo dostupno mnogima, no jako je malo fotografa koji okolinu vide drugačije od većine i to uspijevaju u potpunosti prenijeti na svoje radove.

Izložbu „Svijet bez ljudi” je otvorio koprivnički gradonačelnik Zvonimir Mršić, a pogledati ju možete do 1. Srpnja.

čitam...