U Domu za starije i nemoćne osobe u Koprivnici održan 3. „Gitaristički susret točno u 19 i 19“

08:31h
0
Nastupile su i dvije izvođačice - na slici Helena

Udruga gitarista klasične gitare Allegro iz Koprivnice održala je u četvrtak 25.11., svoj 3. „Gitaristički susret točno u 19 i 19 “ koji je organiziran  u suradnji sa Domom za starije i nemoćne osobe u Koprivnici. Na koncertu je nastupilo 12 članova Udruge Allegro različite dobne strukture koji su izvodili glazbena gitaristička dijela solo izvedbama , a na kraju koncerta posjetitelji su mogli  čuti  i dva gitaristička dua kojima je ovaj nastup bio dio priprema za državno natjecanje komornih sastava u Opatiji, na kojem će nastupiti početkom mjeseca prosinca kao učenici svojih glazbenih škola.

Prisutno je bilo šezdesetak posjetitelja koji su istinski uživali u zvucima klasične gitare te je cijeli tijek koncerta bio prožet sa puno topline i pozitivne atmosfere koja je kulminirali na samom kraju kada je osmjeh bio vidljiv i na licima svih posjetitelja i na licima mladih izvođača kao i na licu prof. Rumenovića koji je pripremio najveći broj izvođača za nastup.

Prof. Rumenović i dio izvođača na kraju koncertaOvo je već treći gitaristički susret u posljednjih mjesec dana kojeg organizirala Udruga gitarista klasične gitare Allegro kojoj je cilj da se kroz ove susrete popularizira sviranje i slušanje klasične gitare među građanima, a da su na dobrom putu potvrđuje i više od 300 posjetitelja na tri održana gitaristička susreta.

Nove gitarističke susrete Udruga Allegro organizirat će u drugoj polovici siječnja iduće godine do kad će izvođači pripremiti nova glazbena djela u kojima će nadamo se uživati još veći broj posjetitelja.