ODLUKA JE DONESENA

U Drnju će se sljedeće godine igrati Četvrta liga, Žuljić potvrdio ulazak Tomislava: Došlo je do zasićenja u Prvoj ŽNL

Ovim raspletom prvi razred županijskog nogometa, uz Mladost Sigetec, dobio je još jednoga novoga člana.

14:34h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Nogometna sezona je zaključena, prvaci su poznati, neki otprije, a neki su u završnici stigli do naslova. Tomislav Drnje čelnu je poziciju Prve ŽNL osigurao nekoliko tjedana prije kraja te je imao vremena odlučiti hoće li sljedeće sezone napraviti iskorak u Četvrtu NL Bjelovar – Koprivnica – Virovitica.

Kao što nam je trener Mario Žuljić potvrdio, sljedeće sezone bit će dio višega ranga.

– Sportski je to korak više. Od uprave, preko igrača do mene, svi se trebamo više potruditi. Trenutno imamo uvjete, bez straha idemo gore. Na sastancima smo stavili pluseve i minuse obiju liga te je odluka pala. Smatram kako je došlo do zasićenja u Prvoj ŽNL. Probat ćemo, bez imperativa – započeo je Žuljić, istaknuvši kako je klub danas puno bolje posložen za razliku od prijašnjih vremena kada su pokušali isto.

Napominje kako cilj još nije definiran, kao niti ekipa koja će biti poznata, vjeruje, kroz sljedeća dva tjedna.

– Obavili smo razgovore s igračima, upravom i oni sa mnom. Sigurno se 90 posto ljudi složilo za odlazak u Četvrtu ligu. Nismo preko noći donijeli odluku. Priča unutar kluba kruži duže vrijeme. Uz podršku općine dali smo zeleno svjetlo – objasnio je.

Naravno, viši rang povlači potrebu za jačim intenzitetom treniranja i većom predanošću sportskim obvezama.

Nk Tomislav D - Nk Tomislav SiZ
Mario Žuljić // Foto: Ivan Brkić

I do sada smo radili na razini te lige. Nije me strah, ali ovisi o dečkima koliko će se odazivati na treninge. Nekolicina ih je već igrala tu ligu, pa i ja osobno. Vidi se razlika u kvaliteti, ali vjerujem kako ćemo se moći nositi s njima, što se vidi na primjeru Mladosti i Ferdinandovca – zaključio je.

Dodajmo kako će ovim raspletom u Prvu ŽNL, uz drugoligaškog prvaka Mladost Sigetec, ući Panonija Peteranec.

čitam...
Loading...