PRVAK O SLJEDEĆOJ SEZONI

U Drnju prometno pred Četvrtu ligu, puno je igrača otišlo, ali stižu i zamjene, Mihalić: Želimo sredinu tablice

Simpatizeri, kao i članovi kluba, moći će ovoga vikenda sudjelovati na Turniru ulica. Osam ekipa u prijateljsko-sportskoj atmosferi borit će se za pehare.

12:00h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

U Drnju će se sljedeće sezone igrati Četvrta NL Bjelovar – Koprivnica -Virovitica, informacija je to potvrđena prije nekoliko dana. Igrači Tomislava odličnom sezonom te osvajanjem naslova Prve ŽNL iskorak su i zaslužili.

Nakon 26 odigranih kola, iza sebe ostavili su Borac kao drugi i Bratstvo kao treći sastav. Predsjednik Tomislava Ivan Mihalić tvrdi kako su od početka bili svjesni uloge favorita koju su dijelili jedino s Imbriovčanima.

– Kazali smo, mi ili Imbriovec. Nije moglo doći do iznenađenja. Naslov bih pripisao drugoj polusezoni tijekom koje smo upisali 12 pobjeda i jedan poraz. Prije toga odradili smo dobre pripreme, a i Borac je kiksao – započinje Mihalić.

Iako već ima svlačionicu ispunjenu iznimno kvalitetnim igračima, trener Mario Žuljić dobio je tri pojačanja s kojima će krenuti u borbu s klubovima višega ranga. Kako je objavljeno na službenoj Facebook stranici kluba, u Drnje su stigli Josip Horvatinović, sada bivši napadač Drave iz Novigrada Podravskog, juniorski vratar Slaven Belupa Lovro Županić te vezni igrač Filip Brunec.

– Želimo sredinu tablice Četvrte lige, osvajanje nam nije cilj. Probat ćemo, također, afirmirati više mladih. Uloge ćemo definirati kasnije jer će klub napustiti nekolicina igrača – najavio je, istaknuvši kako su se iznenadili glede nekih odlazaka, dok su drugih bili svjesni otprije.

Ivan Mihalić
Foto: Ivan Brkić

Otkrio nam je kako se sigurno radi o Bosu, Sabolu koji će obući dres Tehničara iz Cvetkovca, Perokoviću koji odlazi u Mladost Koprivnički Bregi, te Manojloviću čija nova destinacija Mihaliću nije bila poznata.

– Nadoknadit ćemo odlazak svih igrača – smatra Mihalić, dodajući kako bi kroz dva-tri tjedna moglo biti realizirano još transfera čime u novu natjecateljsku godinu planiraju ući s 18 standardnih igrača i dva juniora.

Krenuli su s obnovom svlačionica, u budućnost će biti i drugih projekata

Kao što je Žuljić kazao prije sedam dana, došlo je do zasićenja u Prvoj ŽNL što je glavni razlog donošenja odluke o napretku.

– U Četvrtoj ligi bit će bolji uvjeti, tereni, a gledat ćemo i kvalitetniji nogomet. Inače, i sami smo krenuli u obnovu svlačionica, a kasnije će i drugo doći na red – pojasnio je.

Strateg Tomislava je, također, istaknuo kako je njegova momčad već radila po standardima jače lige. S time se slaže i Mihalić koji kaže kako će se očekivati veći angažman igrača na treninzima.

Vidjet ćemo kako će publika reagirati na novu ligu. Na gostovanja ćemo, zasigurno, ići autobusom. Bit će mjesta za tridesetak navijača – rekao je.

Simpatizeri, kao i članovi kluba, moći će ovoga vikenda sudjelovati na Turniru ulica. Osam ekipa u prijateljsko-sportskoj atmosferi borit će se za pehare.

Najvažnije je druženje – izjavio je za kraj Mihalić.

Josip Horvatinović // Foto: NK Tomislav Drnje Facebook
Lovro Županić // Foto: NK Tomislav Drnje Facebook
Filip Brunec // Foto: NK Tomislav Drnje Facebook

 

čitam...
Loading...