U Društvenom domu Sokolovac održan 2. „Gitaristički susret točno u 12 i 12“

10:09h
0
DD Sokolovac

Udruga gitarista klasične gitare Allegro iz Koprivnice održala je svoj 2. „Gitaristički susret točno u 12 i 12“ koji je organiziran u suradnji sa O.Š.Sokolovac i Glazbenom školom Fortunat Pintarić u Koprivnici. Koncert je održan u Društvenom domu u Sokolovcu a prisustvovalo mu je više od 150 posjetitelja.

Na koncertu je nastupilo 11 članova Udruge Allegro različite dobne strukture koji su izvodili glazbena gitaristička dijela solo izvedbama, a na kraju koncerta posjetitelji su mogli čuti i dva gitaristička dua kojima je ovaj nastup bio dio priprema za državno natjecanje komornih sastava u Opatiji, na kojem će nastupiti početkom mjeseca prosinca kao učenici svojih glazbenih škola.

Svi izvođači izveli su svoje programe na vrlo visokom nivou za što treba odati priznanje profesoru Antoniu Rumenoviću mr.art., profesoru gitare u Glazbenoj školi Fortunat Pintarić u Koprivnici koji je pripremio najveći dio programa gitarističkog susreta te najveći broj izvođača.

Izvođač "UGKG Allegro"Ovo je drugi od niza gitarističkih susreta koje organizira Udruga gitarista klasične gitare Allegro kojoj je cilj da se kroz ove susrete odradi, mogli bismo reći,svojevrsni „trening“ izvođača za javne nastupe, zatim međusobno upoznavanje gitarista, učenje i populariziranje klasične gitare među građanima.

Svi zainteresirani građani moći će uživati u novom gitarističkom susretu već u četvrtak 25.11.2010. godine kada će u Domu za starije i nemoćne osobe u Koprivnici biti održan 3. „GITARISTIČKI SUSRET TOČNO U 19 i 19“.