rekonstrukcija raskrižja Grkinske i Ulice Miroslava Krleže

Đurđevac dobiva novi kružni tok koji će biti smješten na opasnom raskrižju, pogledajte kako će izgledati

Procijenjena vrijednost projekta iznosi 1,3 milijuna kuna, a s obzirom na to da se radi o spoju prometnica u nadležnosti Grada i Županijske uprave za ceste, Ministarstvo unutarnjih poslova projekt će sufinancirati sa 700 tisuća kuna, dok je preostali dio osiguran u proračunu Grada i ŽUC-a.

08:57h
0
e
Foto: Grad Đurđevac

U suradnji sa Županijskom upravom za upravljanje županijskim i lokalnim cestama, Grad Đurđevac prijavio je još jedan zajednički projekt. Cilj ovog projekta je povećanje sigurnosti u prometu, a radi se o projektu rekonstrukcije raskrižja Grkinske ulice i Ulice Miroslava Krleže.

Projekt je prijavljen na raspisani poziv iz područja sigurnosti prometa na cestama na području Hrvatske u 2020. godini s obzirom na to da je riječ o vrlo opasnom raskrižju za sve sudionike prometa, a ovaj tjedan stigla je i pozitivna odluka o sufinanciranju projekta. Procijenjena vrijednost projekta iznosi 1,3 milijuna kuna, a s obzirom na to da se radi o spoju prometnica u nadležnosti Grada i Županijske uprave za ceste, Ministarstvo unutarnjih poslova projekt će sufinancirati sa 700 tisuća kuna, dok je preostali dio osiguran u proračunu Grada i ŽUC-a.

Radovima je predviđena površinska rekonstrukcija raskrižja, odnosno uklonit će se postojeći asfalt i rubnjaci, a zatim slijedi izmještanje stupova javne rasvjete, rekonstrukcija mreže oborinske odvodnje te priprema posteljice, postava novih betonskih rubnjaka i asfalterski radovi, piše na službenoj stranici grada Đurđevca.

– Izgradnjom kružnog toka smanjit će se brzina prometovanja na spoju ovih dviju ulica te će se osigurati dodatna sigurnost pješacima i vozačima koji se uključuju u promet iz ulice Miroslava Krleže na Grkinsku ulicu. Ovo je samo nastavak zajedničke suradnje sa ŽUC-om na projektima kojima se povećava sigurnost sudionika u prometu na našem području – kazao je gradonačelnik Đurđevca, Hrvoje Janči.

Podsjetimo, u Đurđevcu je nedavno završen i projekt rekonstrukcije kolnog i pješačkog pružnog prijelaza u Vinogradskoj ulici, izgrađen je novi kružni tok koji povezuje ulice Matije Gupca, Grkinsku ulicu i Antuna Radića, proširen je cestovni most u Antuna Radića, a uskoro se očekuje i početak radova na kružnom toku na raskrižju ulice Grada Vukovara, Radničke ceste i Kolodvorske ulice.

– Đurđevac nastavlja s projektima i povlačenjem EU sredstava. Godinu će zasigurno obilježiti i realizacija projekta prirodne baštine ukupne vrijednosti 17,3 milijuna kuna, te projekt Aglomeracije naših Komunalija vrijedan 282 milijuna kuna. I dalje se radi na pripremi nove projektne dokumentacije za nadolazeća razdoblja financiranja iz EU fondova kako bi se zadržao ovakav dinamičan nivo investicija i razvoja grada u budućnosti. Investicijski tsunami u Đurđevcu se nastavlja – zaključio je saborski zastupnik i predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković.

Foto: Grad Đurđevac
Foto: Grad Đurđevac
Foto: Grad Đurđevac